E ovo sad postaje španska serija! Potpuno rasulo u redovima rivala Srbije na Evropskom prvenstvu!

11.08.2022

17:23

0

Autor: 24sedam

Posle optužbi njegovog brata Marsela progovorio i Mateuš Ponitka

E ovo sad postaje španska serija! Potpuno rasulo u redovima rivala Srbije na Evropskom prvenstvu!
profimedia-0704803671 - Copyright Profimedia/Hauke-Christian Dittrich/dpa

Pisali smo o velikom skandalu u košarkaškoj reprezentaciji Poljske u kom su glavni akteri rođena braća Marsel i Mateuš Ponitka.

Marsel je naime optužio rođenog brata da ga je izbacio iz reprezentacije i tako obrazložio činjenicu da se nije našao ni na širem spisku nacionalnog tima.

Sada je odlučio da progovori i prozvani Mateuš, a njegove reči su više nego direktne.

- Želim da ispričam o sukobu ne samo sa mnom, već i sa celom porodicom, u kojem Marsel i naši roditelji neprestano prave žrtve jedni od drugih. Otišao sam sam od kuće sa 19 godina. Od tada smo suprugu i ja stalno vređani od strane roditelja, a kasnije im se pridružio i Marsel - rekao je Mateuš za Przeglad Sportovi Onet, a prenosi mozzartsport.

Mateuš, koji je i kapiten Poljske, rešio je da konačno iznese sve muke sa kojima se bori, a tiču se njegove porodice.

- Predugo sam ćutao o svemu i nikada nisam govorio o Marselu. Ljudi obožavaju Marsela, ali niko ne zna istinu koju sada treba reći. Dobio sam ultimatum od roditelja: ili oni ili moja žena. Izabrao sam ljubav i osobu koja brine o meni svaki dan poslednjih 10 godina. I onda je počela njihova osveta. Moji roditelji su u sukobu sa celom porodicom osim jednog strica koji živi na selu i nije u potpunosti svestan šta se desilo.

Priču koja podseća na scenario za špansku seriju, Mateuš je nastavio bez pardona:

- Sukob u porodici je godinama rastao. Bilo je veoma neprijatnih situacija i provokacija. Kada sam igrao u Zielonoj Gori, supruga i ja smo bili pozvani pred navijače. Moji roditelji su poznati po tome što pišu uvredljive komentare o nama na internetu. Imam tekstove koji su za nas bili vulgarni i uvredljivi. Upozorio sam Marsela da će roditelji učiniti sve da me izoluju jer nisam uradio ono što su oni želeli. Nažalost, Marsel je izabrao drugačiji put. Pa ipak, kada mu je bila potrebna moja pomoć, uključujući i finansijsku, nikada ga nisam odbio.

Za kraj je poručio da ne postoji mogućnost da sa rođenim bratom bude u istom timu.

- U ovom trenutku ne postoji način da se okonča sukob i ne mogu da zamislim da igram sa njim u istom timu. Ako selektor odluči da će Marsel biti korisniji timu, rado ću ustupiti svoje mesto u ekipi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike