Bulut dominira u najjačoj basket ligi! Srbin oborio rekord Brazilca i to sa utakmicom manje!

08.08.2022

12:47

0

Novosađanin zadovoljan napretkom ekipe

Bulut dominira u najjačoj basket ligi! Srbin oborio rekord Brazilca i to sa utakmicom manje!
profimedia-0712452173 - Copyright Profimedia

Dugo je Dušan Domović Bulut jedan od najboljih basketaša sveta. Blistao je na turnirima pod okriljem FIBA, sa ekipom Novog Sada, a onda se odlučio za promene.

Krenuo je put Sjedinjenih Američkih Država, gde se okušao u najkvalitetnijoj basketaškoj ligi na svetu - Big 3, te je i "preko bare" ubrzo pokazao da je najbolji.

Noćas je to potvrdio i time što je oborio rekord regularnog dela sezone po broju asistencija. 

Naime, Bulut je ostvario 36 uspešnih dodavanja i za dve asistencije oborio rekord legendarnog Leandra Barbose, i to sa utakmicom manje u odnosu na Brazilca.


U proseku je beležio 5.1 asistenciju po meču.

 

 


- Iskreno, zadovoljan sam jer će ostati zabeležen i taj podatak, ali posebno mi je drago jer sam ja primarno napadač, nije dodavanje glavna stvar koju radim, ali zbog ekipe kako je sastavljena, moja pozicija se promenila i morao sam više pažnje da obratim na razigravanje. Prilagodio sam se i promenio način igre, ali ono što je najvažnije jeste da ekipa dobro igra - istakao je Bulut.

Osim individualnog učinka ostvaren je i veliki uspeh ekipe Elijenasa, gde je Bulut kapiten, jer su se plasirali u plej-of, među četiri najbolje ekipe.

- Ostavili smo mnogo bolje i iskusnije ekipe iza nas i nema dileme da je to za prvu godinu odličan uspeh. Ipak, svi u ekipi smatramo da možemo još bolje, jer imamo dosta prostora za napredak.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike