Basketaši doneli zlato! Predsednik im poručio - Budite još dosadniji

28.06.2022

11:41

0

Ovo je peto zlatno odličje sa svetskog šampionata

Basketaši doneli zlato! Predsednik im poručio - Budite još dosadniji
Basketaška reprezentacija Srbije i stručni štab - Copyright MN Press

Basketaška reprezentacija Srbije, koja je u nedelju stigla do pete zlatne medelje sa Svetskog prvenstvo, juče je stigla u Beograd, te su danas bili pred predstavnicima medija.

Ubedljivo do zlata u belgijskom Antverpenu stigli su MVP Dejan Majstorović, Mihailo Vasić i debitanti Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić, uz pomoć stručnog štaba, Marka Ždera, Danila Lukića, Stojana Subašića, Aleksandra Miloševića i Gorana Vojkića.

Prisutnima se obratio najpre predsednik Košarkaškog saveza Srbije, Predrag Danilović.

- Veoma sam srećan što smo ponovo tu. Oni su malopre rekli da su “dosadni”, a ja sam im odgovorio: “Da Bog da bili još dosadniji”. Ovo je vaš uspeh, ja sam ovde sporedan, veoma sam ponosan i srećan zbog svega što ste uradili. Uživajte u ovome, čestitam još jednom - rekao je predsednik Saveza na uvodnom obraćanju, te je reč propustio najiskusnijem igraču, Dejanu Majstoroviću:

- Odigrali smo još jedan dobar turnir, bili smo kao jedan i pokazali karakter na svim nivoima. Imali smo mnogo veliku želju, veću nego svi ostali, jer smo hteli da vratimo tu medalju u Srbiju. Obećavamo da ćemo da nastavimo u istom ritmu i da ćemo se videti ponovo u septembru - rekao je Majstorović i potom dodao:

- Prvog dana smo krenuli nešto slabije, gubili smo u dva basket,a ali je naše samopouzdanje bilo na nivou i uspeli smo da se vratimo. Izdvojio bih i četvrtfinale, igrali smo protiv Letonije, odigrali smo jako dobro, pokazali karakter i posle toga sam bio ubeđen da ćemo uzeti zlantu medalju.

O zlatu, iz ugla selektora govorio je i Marko Ždero, nekadašnji veoma uspešan reprezentativac našeg nacionalnog sastava.

Mogu sada da pričam i kao trener reprezentacije, s obzirom na to da sam je osvojio i kao igrač. Drago mi je što posle Olimpijskih igara i tog uspeha ili neuspeha, uspeli smo da podmladimo sastav i uđemo u novi olimpijski ciklus koji je počeo evo svetskim zlatom. Ono što je jako bitno jeste da je ekipa na okupu, igrači su iz dva tima, Limana i Uba, dosta vremena provodimo zajedno, uigravamo se i sve to smo pokazali na Svetskom prvenstvu - rekao je Marko Ždero. 

Reprezentacija se sada okreće Evropskom prvenstvu koje se u septembru održava u Gracu. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike