CSKA pred Zvezdu: Naša prednost je što nema publike

22.10.2020

08:17 >> 14:36

0

Autor: M. R.

Trener Dimitris Itudis i igrač Semen Antonov znaju da ih čeka težak meč

CSKA pred Zvezdu: Naša prednost je što nema publike
Copyright MN Press

Košarkaši CSKA posle poraza od nemačke Albe žele da se vrate u pobednički ritam, a prvu priliku za to imaju večeras protiv Crvene zvezde. Utakmica 5. kola Evrolige igra se od 20.45 u beogradskoj hali “Aleksandar Nikolić”. Trener ruske ekipe Dimitris Itudis zna šta ga čeka na parketu nekadašnjeg “Pionira”.

Zvezda ima novi tim, koji igra agresivno, koji pravi presing po celom terenu… Imaju iskusne igrače, koji su godinama igrali u Evroligi, drugim evropskim ligama i u Americi. Biće teško pobediti ih večeras. Mi smo trenirali sa mnogo prepreka, jer imamo igrače koji su van ekipe. Sve je to u ovim okolnostima normalno, iako bismo voleli da imamo ceo tim na treningu da bismo mogli da izgradimo potrebnu hemiju. Ali, kao što sam rekao mnogo puta, važno je koga imamo u ovom trenutku i ko je spreman da se bori. Znamo da će biti teško, ali borićemo se – istakao je Itudis, koji od prošlog meča može da računa na srpskog reprezentativca Nikolu Milutinova posle pauze zbog pozitivnog testa na koronu.

Zvezda pred CSKA: Autsajder da skine favorita? Što da ne!

Posle poraza od Albe nije stigla kazna za igrače, već su zbog umora dobili dva cela slobodna dana. Ekipi se pridružio i Semen Antonov na poslednjem treningu pred put za Beograd, kao i Tornike Šengelija koji je poslednje dane proveo u oporavku od trovanja hranom.

– Osećam se dobro, bolest je prošla bez simptoma, samo sam imao nekoliko dana visoku temperaturu – pojasnio je Antonov. – Posle dve nedelje karantina, prošao sam testove i sada mogu da treniram. Prvo sam radio individualno, pa onda se pridružio timu. Očigledno je teško da se vratiš posle dužeg odsustva, ali imamo vremena i treba da ga iskoristimo. Zvezda ima dobar tim, igraju na domaćem terenu. Naša prednost je što neće imati podršku navijača sa tribina. Mi moramo da se vratimo na pravi put posle poraza od Albe. Analizirali smo utakmicu, radili na greškama, pa u Beogradu želimo da popravimo našu poziciju na tabeli – zaključio je Antonov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike