Amerikanka je kanabis koristila u medicinske svrhe: Kraj afere oko Britni Griner se ne nazire

15.07.2022

17:08

0

Američki zvaničnici čine sve kako bi se dvostruka olimpijska šampionka vratila u domovinu

Amerikanka je kanabis koristila u medicinske svrhe: Kraj afere oko Britni Griner se ne nazire
griner - Copyright Profimedia

Od februara traje saga američke košarkašice Britni Griner, koja je uhapšena na aerodromu u Rusiji sa izvesnom količinom kanabisa.

Kako je reč o nedozvoljenoj supstanci, Amerikanka je smeštena u pritvor, a nedavno je, na ročištu, priznala da je posedovala narkotike.

Međutim, kako je danas objavljeno, njena advokatica, Marija Blagovoljina je navela da je uspešna košarkašica ovu supstancu koristila jer joj je to u domovini preporučio lekar.

- Britnin lekar joj je dao preporuke za korišćenje kanabisa u medicinske svrhe. Dozvolu koju je dobila izdalo je Ministarstvo zdravlja savezne države Arizona. Osim toga, Britni je bila podvrgnuta i antidoping testovima i oni nisu pronašli nikakve nedozvoljene supstance u njenom organizmu - izjavila je advokatica Marija Blagovoljina.

Pravni tim dvostruke olimpijske šampionke i WNBA zvezde na sve načine pokušava da joj ublaži kaznu ili je samo vrate u domovinu.

U njenu korist svedočili su njena saigračica iz Jekaterinburga, kapiten tima, kao i vlasnik kluba.

Brojni američki političari, uključujući i predsednika države Džozefa Bajdena, isticali su da čine sve kako bi se sportistkinja što pre vratila u SAD.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike