Zvezda ponovo pokazala da se ne plaši favorita

23.10.2020

08:57 >> 16:51

0

Autor: M. R.

Crveno-beli srećni posle velikog trijumfa protiv CSKA

Zvezda ponovo pokazala da se ne plaši favorita
Copyright MN Press

U najavi utakmice sa moćnom ekipom CSKA trener Crvene zvezde Saša Obradović je rekao da ukoliko se njima kao autsajderima otvori prilika da sruše favorita, da će je rado prihvatiti. Baš tako je i bilo. Crveno-beli su uspeli da nadoknade minus 14, izborili su produžetak, a potom su u dodatnih pet minuta puni samopouzdanja došli do bodova. Velika i dramatična borba okončana je trijumfom beogradskog tima, drugog u Evroligi ove sezone – 86:84. Prethodno su srušili španskog šampiona – tim Baskonije.

Da je publike bilo u hali, sigurno bi ovakav rasplet izazvao eksploziju emocija jer se ovakve partije ne dešavaju često. Džordan Lojd je poneo epitet junaka utakmice, ali su i svi ostali igrači kluba sa Malog Kalemegdana dali određeni doprinos.

Osećam se baš lepo jer smo pobedili veliki tim – rekao je posle meča Marko Jagodić-Kuridža, jedan od zapaženijih u crveno-belom dresu. – Mi smo verovali da možemo da pobedimo, kao i uvek, i čekali smo našu priliku. U prvom poluvremenu je bilo problema, u drugom smo bili bolji na ofanzivnom skoku i na kraju smo došli do velike pobede. Trener nas podržava i uvek verujemo u trijumf. On veruje u nas, a mi jedan u drugog.

Ova Zvezda se ne predaje: Od minus 14, preko produžetka do pobede

Emanuel Teri je posebno u produžetku bio bitna karika u crveno-beloj mašineriji.

Na početku je bilo teško, napravio sam i tri faula, ali dobro je da sam ostao na tome – istakao je Teri. – Energija na terenu je bila bolja u drugom poluvremenu. Bilo je sjajnih poteza, uradiću sve šta mogu da pomognem timu i nastaviću da se trudim. Osećam se sjajno što imam priliku da igram u Evroligi. Ovo mi je druga sezona u Evropi, dobro se osećam. Razgovarao sam mnogo sa Lojdom, on mi je dao savete, pričao o timu. Proveo sam sa ekipom već neko vreme, dopada mi se jer me pokreeu da dosegnem novi nivo, da li će to biti NBA ili Evroliga – videćemo.

Njegovo izdanje pohvalio je i centar Ognjen Kuzmić.

Odličan je. I večeras je odlično odigrao. Mislim da na toj poziciji imamo raznovrsne igrače – rekao je Kuzmić posle meča. – Vrlo važna pobeda za nas i za samopouzdanje ekipe. Mislim da smo utakmicu odigrali timski i to nam je i donelo trijumf.

Crveno-beli posle pet kola imaju skor 2-2, uz jednu zaostalu utakmicu sa Asvelom, koja bi trebalo naknadno da bude odigrana. U narednom kolu 30. oktobra igraju protiv Himkija u Moskvi. CSKA iz pet utakmica ima dva trijumfa i tri poraza, a u sledećem meču sastaće se sa Valensijom 29. oktobra na domaćem terenu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike