KRAJ: Crvena zvezda-CSKA 86:84

22.10.2020

18:20 >> 21:10

0

Crveno-beli u Beogradu savladali ruski tim

KRAJ: Crvena zvezda-CSKA 86:84
Copyright MN Press

“Armija” je pala! Crvena zvezda je slavila u Beogradu! Jedina šteta je što nije bilo publike da zajedno slave u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Posle velike borbe, dramatične završnice, zaostatka od 14 poena, produžetka i maestralnog Džordana Lojda crveno-beli su savladali CSKA.

Na kraju – 86:84 (18:20, 17:23, 11:8, 27:22, 13:11).

Najefikasniji u srpskom timu bili su Džordan Lojd (31, 6sk) i Kori Volden (12), dok su kod “armejaca” najbolji bili Heket sa 29 i Klajburn sa 18 poena.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

45′ – ZVEZDA SLAVI!

Lojd pogađa posle prodora, Rit udara “rampu” Džejmsu. Lojdu ispada lopta, Davidovac šutira, lopta ne dotiče obruč. Poslednji napad za Moskovljane, Džejms je uzeo loptu, šutirao za tri, promašio. Zvezda je pobedila (86:84).

44′ – KLAJBURN ZA IZJEDNAČENJE

Lazić je završio meč, peta lična zbog faula na Džejmsu. Džejms je pogodio prvo, promašio drugo bacanje. Hol ne uspeva da poentira. Davidovac igra dobru odbranu na Klajburnu, sudije pokazuju da je bio faul, protesti Zvezde nisu imali efekta. Klajburn daje oba slobodna bacanja na 67 sekundi pre kraja (84:84).

43′ – PETA LIČNA ŠENGELIJE

Šengelija je završio meč. Sapleo je Lojda, sudije su to videle. Lojd je bio siguran sa penala (84:79). Obradović daje mali predah Lojdu, ušao je Rit. Džejms poentira preko Lazića (84:81). Lazić pokušava za tri, lopta izlazi iz koša. Lazić uspeva da ukrade loptu Klajburnu, ali ne i da je stigne pre nego što je izašla u aut.

42′ – TERI, PA LOJD!

Nova majstorija Ročestija za zakucavanje Terija. Vojtman i Džejms prave grešku prilikom izvođenja lopte pod košem, a Lojd to kažnjava trojkom. Itudis traži tajm-aut (80:75). Hol pravi bespotreban faul, Heket poklon koristi i daje oba penala, CSKA perfektno šutira penale (15/15). Lojd pogađa posle prodora (82:77).

41′ – ZAKUCAVANJE TERIJA

Teri je bio bolji u skoku, ali je Klajburn uhvatio loptu i dao koš. Ročesti majstorski pronalazi Terija koji zakucava (75:75).

40′ – DRAMATIČNA ZAVRŠNICA, IGRAĆE SE PRODUŽETAK

Heket koristi to što Kuridža kasni, pogađa za tri i vraća prednost, Obradović reaguje (71:73). Lojd kreće u napad, Džejms ga faulira. Lojd je dao oba (73:73).  Džejms je promašio, Lazić je uhvatio loptu. Lojd je uzeo loptu da reši poslednji napad, šutnuo je za tri, nije bio ni blizu koša. Iz Zvezde su tražili faul na šutu, sudije su pokazale da nema ništa od toga (73:73).

39′ – DAVIDOVAC!

Davidovac pogađa za tri, pa u narednom napadu pored trojice hvata promašaj Lojda i pogađa za vođstvo Zvezde i tajm-aut Itudisa na 63 sekunde pre kraja (71:70).

38′ – RIT VRAĆA LOPTU U KOŠ

Džejms kreće u prodor, vraća Heketu koji daje trojku. Kuridža pokušava, Rit prati akciju i vraća loptu u koš (66:70).

37′ – DŽEJMS I LOJD

Kaljburn kreće u napad, promašuje. Obradović u stilu rukometaša pravi izmene odbrana/napad, menjajući  Lazića i Ročestija. Lojd je izblokiran. Džejms koristi to što Lojd ima četiri faula, prolazi i poentira pored njega. Lojd uzvraća istom merom (64:67).

36′ – KRAJ ZA VOLDENA

Ročesti je ušao u igru, nije iskoristio to što ga čuva Šengelija, na kraju napada je odložio za Kuridžu koji je fauliran, dao je oba penala. Heket, najraspoloženiji igrač gostiju, ostaje potpuno sam na šuti za tri, pogađa. Volden se vratio, krenuo je u reket, Šengelija ga je faulirao, to mu je četvrta lična. Volden je siguran sa penala (60:64). Posle toga Volden pravi petu ličnu završava meč ranije. Lojd se vratio u igru. Lazić pravi nepotreban faul na Šengeliji koji je promašio drugo bacanje. Kuridža je igrao leđima odlično, došao do obruča i pogodio, Itudis traži tajm-aut (62:65).

34′ – HEKETOVA SERIJA

Heket daje pet uzastopnih poena, vraća prednost i tera Obradovića da traži minut odmora (56:61).

33′ – TEHNIČKE GREŠKE I IZJEDNAČENJE

Lazić umesto šuta za tri, odlazi na prodor, pogađa, sudije pokazuju da je bio faul u napadu. Potom je došlo do koškanja Terija sa Hilijardom. Lazić je za to vreme pokazivao da je šutirao pre tog faula, a Lamonika i arbitri su gledali snimak svega toga. Posle snimka su priznali koš Lazića, a Teri i Hilijard su dobili po tehničku grešku, bila je to četvrta lična za Terija (53:56). Rit je ušao u igru i odmah pogodio trojku za izjednačenje

32′ – HOL VRAĆA ZVEZDU, NOVI PROBLEM SA FAULOVIMA

Hol pogađa za tri, lopta je prošla kroz obruč, a Volden je napravio četvrtu ličnu, morao je i on na klupu (51:54). Heket poentira (51:56).

31′ – ČETVRTA LIČNA LOJDA

Promašaj CSKA, Lojd kreće na prodor, Heket je napravio očigledan faul, sudije ništa nisu svirale. Klajburn to kažnjava. Lojd potom pogađa, pa pravi četvrtu ličnu. Klajburn je bio polovičan sa penala, a Volden je zamenio Lojda (48:54).

30′ – DEFANZIVA NA VISOKOM NIVOU

Zvezda je spustila razliku na pet pred poslednjih 10 minuta. Kako se igralo u ovoj deonici najbolje govori rezultat. Zvezda je ovu četvrtinu dobila sa 11:8. Sledi odlučujuća deonica (46:51).

28′ – SJAJNI KURIDŽA

Kuridža je fauliran, Itudis traži minut odmora, po povratku na teren daje oba penala. Borbeni Kuridža se izborio za novi napad, a Teri pogodio. Davidovac je ukrao loptu, Ročesti kreće u prodor i šutira dosta loše (46:51).

26′ – TROJKA VOLDENA

Dobra odbrana CSKA tera Zvezdu da igra duže napade, uglavnom ih rešavaju u poslednjim sekundama. Takav je bio i napad u kom je Volden pogodio za tri. Itudis je tražio tajm-aut, a pre toga su sudije gledale sat, pošto je vreme nastavilo da teče posle Voldenovog koša (42:51). Međutim, usled činjenice da je pauza predugo trajala, tajm-auta na kraju nije ni bilo.

25′ – DOBRI POTEZI TERIJA

Kurbanov poentira, Teri je fauliran, daje oba penala, a onda u odbrani udara “rampu” Kurbanovu (39:51).

24′ – LOJD PREKIDA SERIJU

Konačno Zvezda dolazi do poena u drugom poluvremenu. Lojd koristi odliačn blok Kuridže i pogađa (37:49).

23′ – DVOCIFRENA PREDNOST, OBRADOVIĆ REAGUJE

Prvi put na meču gosti imaju dvocifrenu prednost. Heket je pogodio sva tri penala. Lojd promašuje, Šengelija pogađa za tri, Obradović traži tajm-aut (35:49).

22′ – BEZ POENA ZA DVA MINUTA

Za prva dva minuta drugog poluvremena ni jedni ni drugi ne uspevaju da dođu do poena (35:43).

MN Press

20+’ – OBRADOVIĆ: SKOKOVI RAZLIKA

Strateg crveno-belih je, baš kao i Lojd, naglasio da su skokovi bili ključ.

– Skokovi prave razliku. Pričali smo o tome, znamo koliko su bitni skokovi u napadu. Moramo mnogo bolje u tom delu igre. Kod napada moramo lopta bolje da se kreće – jasan je Obradović.

20+’ – LOJD: MORAMO BOLJE

Najbolji strelac Zvezde u prvih 20 minuta je Lojd sa 14 poena. U pauzi između dva dela je govorio o tome šta ekipa mora bolje.

-Moramo da pazimo kod skokova, ne smemo da im dozvoljavamo ovoliko drugih šansi, oni su baš visok tim. Neophodno je da bolje čuvamo loptu.

20′ – CSKA VODI NA POLUVREMENU

Vojtman daje koš pod faulom, pogađa i dodatno bacanje. Lojd odlučuje sam da proba da reši napad, ali pravi veliku grešku, šalje loptu u aut. Menja ga Lazić za poslednji napad CSKA. Hol krade loptu Džejmsu, Davidovac uspeva da uputi šut pre zvuka sirene, ne i da pogodi. Na pauzi CSKA ima osam poena prednosti (35:43).

19′ – VOLDEN I RIT POENTIRAJU

Volden kreće na prodor, daje koš, Itudis reaguje tajm-autom (33:38). Vojtman je siguran sa penala, Rit postiže prve poene na meču za novi minut odmora (35:40).

18′ – BITKA KLAJBURNA I LOJDA

Heket je ostao sam i pogodio trojku, Kuridža nije uspeo da uzvrati, Klajburn promašuje zakucavanje, lopta ostaje u posedu gostiju, a Klajburn hvata promašaj Vojtmana i vraća loptu u koš. Lojd ide na prodor, pogađa, uz faul Milutinova. Pogađa dodatno bacanje. Na drugoj strani opet Klajburn, ovog puta je fauliran, dao je oba slobdna bacanja (31:38).

16′ – LOJDOVA TROJKA POD FAULOM

Lojd pogađa trojku pod faulom Džejmsa, sudije gledaju snimak i potvrđuju da je bio šut za tri, a Lojd daje dodatno bacanje (28:31).

15′ – TAJM-AUT OBRADOVIĆA

Volden ide na prodor i poentira, Klajburn daje trojku, a Obradović reaguje tajm-autom (24:31).

14′ – DŽEJMS PRAVI PROBLEME

Lazić pravi faul da spreči poene u kontri. Lamonika odlučuje da pogleda snimak i menja odluku, nesportska lična kapitena Zvezde. Džejms pogađa oba penala, a Volden pokazuje sjajnu borbenost i donosi Zvezdi napad. Ne uspevaju to da nagrade poenima (22:28).

13′ – KLAJBURN U SERIJI

Daje Klajburn nove poene, Lojd uzvraća, a posle velike borbe Uhov uspeva da vrati loptu u koš. Simonović pravi faul u napadu, a Lojd greši u vođenju lopte (22:26).

11′ – PRESING GOSTIJU

CSKA igra persing po celom terenu, malo je nedostajalo da uzmu loptu Voldenu tokom prenosa lopte. Ročesti je uspeo da šutne, ne i da pogodi. Klajburn kreće na prodor i poentira (18:22).

10′ – “RAMPA” ZA TERIJA, ROČESTI SPASILAC

Teri je krenuo na zakucavanje, Kurbanov ga je blokirao. Šengelija potom nije dozvolio Voldenu da šutne, posle čega daje oba penala. Džejms faulom sprečava lake poene Kuridže. Lojd se vratio u igru za poslednji napad, Vojtman ga faulira. Volden je probao za tri, tražio je faul, promašaj je uhvatio Ročesti i pogodio (18:20).

9′ – VOLDEN BRŽI OD SIRENE

Volden gubi loptu, Davidovac je vraća u posed, a Volden je morao da ubrza zbog isteka napada i pogodio je trojku uz zvuk sirene (16:16). Vojtman zatim daje nove poene (16:18).

7′ – LOJD POGAĐA POD FAULOM

Kurbanov pogađa za tri, a Lojd kreće u prodor i pogađa pod faulom. Pre dodatnog penala je tražen prvi tajm-aut. Po povratku na teren daje koš (13:14).

6′ – TERIJEVI POENI NA DEBIJU

Prvi put Emanuel Teri igra u Evroligi i upisao je svoje prve poene. Hol je asistirao, Teri pogodio. Potom je Vojtman došao do koša (10:11).

5′ – TROJKA HOLA

Mini-seriju CSKA prekida Hol trojkom. Kuzmić je pre toga promašio zicer, a Kuridža je blokiran od strane Kurbanova. Na polovini prvog kvartala “armejci” imaju poen prednosti, uz to je Teri napravio faul u postavljanju bloka (8:9).

3′ – MILUTINOV SE UPISAO

Upisao se i Milutinov u strelce, Lojd ne pogađa za tri, Heket daje trojku (5:7).

2′ – PRVI POENI

Prve poene na meču dao je Hilijard, potom je Lojd krenuo na prodor i završio napad (2:2). Hilijard gubi loptu, a Kuridža pogađa trojku (5:2).

20:44′ – STARTNE PETORKE

Startne petorke za meč:

ZVEZDA: Hol, Lojd, Simonović, Kuridža, Kuzmić
CSKA: Heket, Klajburn, Hilijard, Kurbanov, Milutinov

20:42′ – SUDIJSKA TROJKA

Na meču u Beogradu pravdu će deliti sudijska trojka u sastavu – Luiđi Lamonika, Huan Karlos Garsija i Arturas Sukis.

20:40′ – PREDSTAVLJANJE IGRAČA

U dvorani, na zanimljiv način, predstavljaju igrače dva tima. Pošto se meč igra bez publike nema karakterističnih zvižduka za protivnike i aplauza za domaće igrače.

20:24′ – PRIPREME ZA MEČ

Crveno-beli su spremni za večerašnji duel.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike