Najbolji srpski basketaš pomera granice! Bulut stiže u BIG 3 kao kapiten: To je nagrada za novine koje sam doneo u to takmičenje!

09.06.2022

14:32

0

Autor: 24sedam

Dušan drugu godinu zaredom učesnik najkvalitetnijeg basketa na svetu

Najbolji srpski basketaš pomera granice! Bulut stiže u BIG 3 kao kapiten: To je nagrada za novine koje sam doneo u to takmičenje!
Dušan Domović Bulut - Copyright Promo/Dušan Jocić

Najbolji srpski basketaš Dušan Domović Bulut drugu godinu zaredom biće učesnik “BIG 3” lige, najkvalitetnijeg basket 3x3 takmičenja na svetu koje se tokom leta održava u Sjedinjenim Američkim državama.

Posle izvanrednih partija koje je pružao prošle sezone, kada je bio lider svog tima i jedan od najkorisnijih igrača lige, Bulut je dobio status kapitena ekipe Elijensa, što mu je omogućilo da zajedno sa trenerom tima, legendarnim Rikom Mahornom, izabere saigrače.

- To je neka vrste nagrade za trud koji sam uložio i rezultate koje sam postigao u Americi prošle sezone, ali i novine koje sam kao prvi Evropljanin doneo u to takmičenje - kaže Bulut i dodaje:

- Interni dogovor sa Ligom koji je postignut je da naš tim donese tu preko potrebnu internacionalnu dimenziju, a uz mene su u timu mađarski reprezentativac Tamaš Ivošev i Letonac Karlis Lasmanis. U ekipi će biti još i Dešon Stivens, ovdašnjim ljubiteljima košarake poznat, jer je igrao za Igokeu, kao i Adam Dreksler, sin legendarnog Klajda Drekslera, koji je komesar “BIG 3” lige - objasnio je Bulut.

Takmičenje će kao i prethodnih godina biti veoma atraktivno, a na to upućuju i poznata imena iz sveta košarke koja će se pojaviti u ulozi trenera, ali i među samim protagonistima na terenu:

- Osim trenera naše ekipe, Rika Mahorna, koji je član Kuće slavnih u Springfildu i deo čuvene generacije Detroit Pistonsa, među trenerima je jedna od najboljih američkih košarkašica svih vremena Liza Lesli, kao i svojevremeno vrhunski šuter, Rik Beri - kaže Bulut i dodaje:

- Konkurencija na terenu će biti zaista žestoka. Plejadu vrhunskih igrača predvodi Džo Džonson koji je sedmostruki učesnik Ol-stara NBA lige. Zatim, tu su nekadašnje NBA zvezde Gilbert Arenas, Leandro Barbosa, Katino Mobli, braća Pargo, Dženaro i Džeremi, zatim Majk Bizli, Vil Bajnam i mnogi drugi.

Dušanu Domoviću Bulutu, je prošle godine izmaklo učešće na Fajnal-foru "BIG 3" lige, ali ove sezone je čvrsto rešen da ostvari taj cilj.

- Imali smo mnogo problema prošle godine sa povređenim igračima i koronom i to je dodatno otežalo posao. Ove godine ulazimo u takmičenje sa petoricom novajlija, ali mislim da ćemo biti spremni da odgovorimo na sve izazove. Ove sezone učestvuje 12 timova, igraće se devet kola i želja svih nas je da se domognemo plasmana u samu završnicu takmičenja - konstatovao je Bulut.

Srpski basketaš put Sjedinjenih Američkih država kreće 13. juna, a takmičenje u „BIG 3“ ligi startuje 19. juna.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike