Tadija i posle 20 godina ne zaboravlja Zmaga: Igrači padaju na treninzima, pucaju nosevi, a on ništa i psuje sa strane! (VIDEO)

07.07.2022

10:15

0

Bivši kapiten crveno-belih otkrio u podkastu "Jao Mile" dogodovština vezanih za slovenačkog trenera

Tadija i posle 20 godina ne zaboravlja Zmaga: Igrači padaju na treninzima, pucaju nosevi, a on ništa i psuje sa strane! (VIDEO)
zmago sagadin - Copyright MN Press

Zmago Sagadin poznat je kao veoma strog trener i to su na svojoj koži najbolje osetili igrači Crvene zvezde.

Iako je prošlo 20 godina, većina igrača crveno-belih iz tog vremena se sećaju slovenačkog stručnjaka, čak je dobio naziv "terorista", zbog svog načina rada.

Bivši kapiten Zvezde Tadija Dragićević u podkastu Mileta Ilića poznatiji kao "Jao Mile" setio se dogodovština dok ih je trenirao Zmago.  

 
 
mnpress
 

- Lepo je rekao Rakočević, terorista u tom pravom smislu reči - bile su prve reči Tadije kroz osmeh, pa nastavio:

- Nenormalno se treniralo. Kao mladi igrači smo upali u taj sistem i svaki put imaš tremu pre treninga. Jednostavno, dođeš tamo i ne znaš šta da očekuješ tog dana. To su bile neke vežbe,  skupimo se mi centri i krilni centri, i on baci loptu na tablu i niti imaš dribling, niti bilo šta, već ko da koš. Moraš da dođeš do tri koša. Bio je tu Raško Katić, ne sećam se ko je sve bio, ali svi su bili od 100 do 120 kilograma. Znači, to je bila lomljavina, ali šta ćeš – nema sad odustajanja. Pucali su nosevi, udaralo se, a on ništa. On proziva sa strane, psuje sve živo. Bilo je strašno. On je onako zanimljiv, dobar je trener, čak je i mlade igrače dosta ubacivao u vatru, davao im prostora, od Vuka Radivojevića, Čede Vitkovca. Odjednom ti daje šansu i moraš da budeš spreman. Što kaže Žiga, moraš da budeš pripremljen - u dahu priča Tadija.

Bivši kapiten crveno-belih imao je još mnogo zanimljivih priča imao vezanih za slovenačkog stručnjaka.

- Sećam se da smo išli u Kranjsku Goru, tu se treniralo. Imao je 10 pomoćnika sa peškirima, a u hali je bilo 40 stepeni. Trenira se dok ne popadamo svi. Bukvalno se treniralo tri i po sata. Ujutru trčimo sa Batom Zimonjićem, kondicionim trenerom. On nas je i malo štedeo, ali ne vredi, Zmago non-stop posmatra. Kao da se spremamo za Olimpijske igre. Znači, treniramo, treniramo, oni čiste parket dok ne krenemo svi da padamo. On psuje nas, mi padamo, on psuje nas, mi padamo i posle tri i po sata kaže 'Dosta je'. A, još je on ljut što je tri i po sata! Kao da je prošlo sat vremena. Ljut, jer treba još da se trenira - poručio je Dragićević u podkastu "Jao Mile".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike