Real se obrukao smenom Lasa! Oglasio se trofejni stručnjak i svojom tvrdnjom šokirao sve!

05.07.2022

15:24

0

Autor: A. Š.

Vuku se repovi zbog rastanka Madriđana i španskog stratega

Real se obrukao smenom Lasa! Oglasio se trofejni stručnjak i svojom tvrdnjom šokirao sve!
20220519mmLaso05 - Copyright MN Press

Da li će ova grudva prerasti u lavinu ili će ostati na ovome pokazaće vreme, tek trofejni španski stručnjak Pablo Laso oglasio se u utorak povodom smene sa klupe madridskog Reala i podigao veliku buru u tamnošnjim medijima.

Kako stvari stoje, „kraljevski klub“ se žestoko obrukao otpuštanjem Lasa, pod izgovorom brige za zdravlje stručnjaka koji je Madriđane vratio među evropske košarkaške gigante.

Podsetimo, Laso je pre nekoliko nedelja doživeo srčani udar, zbog čega su u ponedeljak uveče čelnici Reala doneli odluku da mu se zahvale na saradnji, sve uvijeno u veliku brigu za zdravstveno stanje stratega koji se dan kasnije oglasio porukom na društvenim mrežama koja je „ogolila“ krajnje namere pojedinih funkcionera Reala.

- Srećan sam što mogu da podelim sa svima da imam punu i ekspresnu potvrdu lekara koji su me lečili da mogu profesionalno da treniram bilo koji košarkaški klub. I takođe sam srećan zbog sve pažnje, naklonosti koju dobijam od juče. Za kratko vreme ću se lično potruditi da odgovorim na vaše interesovanje i pitanja. Veliki pozdrav – napisao je Laso, čiji je ugovor sa Realom važio još godinu dana.

Posle ove Lasove poruke novinari ugledne „Marke“ sabrali su dva i dva, došavši do, deluje sasvim realno, ločinog zaključka. Lasa je smenio izvršni direktor kluba Huan Karlos Sančez Lazaro, koji je godinama unazad samo čekao priliku da se sjajnom strategu zahvali na saradnji.

„Marka“ piše kako je Sančez Lasa angažovao 2011. godine kao privremeno rešenje posle neuspelih pregovora sa Jasminom Repešom, međutim nekadašnji košarkaš Baskonije i Reala krenuo je u trofejni pohod koji je završen pošto je u vitrine „kraljevskog kluba“ doneo šest titula u Endesa ligi, pet Kupova kralja, šest nacionalnih Superkupova, uz dve titule u Evroligi.

Ugledni španski list ističe česte sukobe Lasa i Sančeza, kako oko angažovanja pojačanja tako i oko kadrovskih rešenja u stručnom štabu Baska, kojeg su, sad je očigledno, na klupi Reala držali samo fenomenalni rezultati.

„Marka“ otkriva da je zbog Lasa iz Reala morao da ode i klupski doktor Lopez, koji je odbio da potpiše bolovanje iskusnom strategu, smatrajući da bi on na posao mogao da se vrati krajem leta, što je nekoliko sati pre saopštenja Madriđana potvrdio i kradiolog koji je vodio brigu o Pablu posle srčanog udara.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike