Daš 18 trojki, 10 minuta pre kraja vodiš 16 razlike i izgubiš! Jaramaz ogolio Kralja!

08.04.2022

21:20

0

Autor: 24sedam

Monako ubedljiv protiv Albe

Daš 18 trojki, 10 minuta pre kraja vodiš 16 razlike i izgubiš! Jaramaz ogolio Kralja!
20211217npBayern1 - Copyright MN Press

"Kralju se žestoko drma presto"! Iako se svi u madridskom Realu nadaju boljim rezultatima, kako se bliži odlučujući deo sezone izabranici Pabla Lasa nikako da zaliče na ekipu kadru da uđu u ravnopravnu borbu za najvažnije trofeje u takmičarskoj godini. A kada navijači na trenutak i pomisle da se Ljulj i drugovi vraćaju na prepoznatljiv i očekivan nivo dogodi se nešto što dodatno produbi krizu „kraljevskog kluba“.

To nešto večeras je bio minhenski Bajern. Ekipa Andree Trinkijerija primila je u Madridu 18 trojki, u završnu deonicu ušla sa minus 16, a onda u poslednjih 10 minuta ubacila favorizovanom rivalu 38 poena i došla do ubedljivog trijumfa 97:88 (17:24, 17:28, 25:23, 38:13).

Krenuo je Real od starta da gazi Bavarce, prednost Madriđana rasla je gotovo iz minut u minut do maksimalnih plus 20 početkom treće deonice, da bi se potom razigrao Ognjen Jaramaz i uz asistenciju Obsta i Tomasa krenuo polako da topi prednost „kralja“, koji je u završnoj deonici prosto počišćen sa parketa.

Dek, Jabusele, Kozer i Ljulj postigli su po 12 poena u poraženom timu, dok je najefikasniji pojedinac meča bio Jaramaz sa 19 poena. Tomas je dodao 16, Šiško 13, dok je Hanter meč završio sa 11 poena. Vladimir Lučić postigao je sedam.

Monako je večeras na svom parketu bio ubedljiv Albe (91:74) uz 19 poena Bejkona i 18 Motiejunasa, a do kraja ligaškog dela Evrolige preostalo je samo još da Makabi i Fenerbahče u sredu odigraju odloženi meč 23. kola i tako otklone poslednju dilemu pred početak plej-ofa.

Ukoliko „Ponos Izraela“ slavi u Tel Avivu u doigravanje će ući sa pete pozicije, dok će u slučaju poraza Anadolu Efes biti na petom, a Makabi na šestom mestu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike