Belgijanci neće na parket Čaira, ali traže pobedu!? FIBA ima poslednju reč

04.07.2022

05:41

0

Utakmica je sinoć prekinuta zbog nestanka struje

Belgijanci neće na parket Čaira, ali traže pobedu!? FIBA ima poslednju reč
Tan2022-7-3_225556772_3 - Copyright FOTO TANJUG/ DIMITRIJE NIKOLIC

Poslednji meč u ovom kvalifikacionom prozoru za Svetsko prvenstvo, između Belgije i Srbijr u niškoj hali Čair, trajao je tek dva minuta.

Kvar električne mreže najpre je zaustavio igru, a potom odložio utakmicu za ponedeljak od 19 sati, ali gostujući košarkaši izgleda da i nisu naročito orni kako bi nastavili duel.

Kako prenose belgijski mediji, njihov nacionalni sastav se večeras neće pojaviti na parketu Čaira, te su sigurni da će ovaj duel biti registrovan službenim rezultatom, 20:0 za njih.

- Nakon sat vremena svetla nisu bila upaljena. Srbi su želeli da nastave da igraju, ali nije bilo ni govora o tome. Nakon što kvar nije popravljen ugasila se i klima, Tim Menadžer Žak Stas je intervenisao kod FIBA i sudije su odložile meč - navodi "Njusblad".

Iako propozicije takmičenja nalažu da nakon prekida, meča mora da se odigra u roku od 24 sata, belgijski portal ima drugačiji pogled na situaciju.

- U normalnim uslovima ovo je predaja meča i pobeda Belgije (0:20). Srbi žele da nastave u ponedeljak, ali Belgijanci odbijaju i pobrinuće se da sigurno bude usvojena žalba. Nakon pobede u Bergenu nad Slovačkom "lavovi" su već u drugoj fazi kvalifikacija, ali utakmica je bitna jer se rezultati mečeva sa Srbijom i Letonijom prenose u odlučujuću grupu - navodi se u tekstu na ovom portalu.

Ali, FIBA je ta koja donosi konačnu odluku, a ona je da se meč nastavi večeras od 19 sati, te ukoliko se jedna od ekipa ne pojavi, sledi upisivanje trijumfa rivalu, službenim rezultatom,

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike