Pešić u velikim problemima, povredio se i Bjelica! Ne zna se da li je Avramović polomio ruku!

02.07.2022

12:01

0

Autor: 24sedam

Sve je više i više igrača na koje se ne može računati pred meč sa Belgijom

Pešić u velikim problemima, povredio se i Bjelica! Ne zna se da li je Avramović polomio ruku!
IMG-f3a042574132d6bc831ae93c2b772c3e-V - Copyright 24sedam

Pred košarkašima Srbije je utakmica u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo sa Belgijom, a selektor Svetislav Pešić susreće se sa velikim brojem kadrovskih problema.

Dan pre duela koji se mora dobiti nije poznato ko će biti u sastavu. Pored odranije povređenih igrača pod znakom pitanja su još trojica, a sudeći prema Pešićevim rečima verovatno ni na njih neće računati.

- Veoma važna utakmica, kao i svaka u kvalifikacijama. Pokušavamo da se pripremimo najbolje što možemo. Nama je kontinuitet ugrožen, važno je da se to kaže, jer on poboljšava uigranost ekipa. Znači 23 igrača su igrala ovih pet utakmica. Alarmantna situacija - kaže Pešić i dodaje:

- Samo je njih 3 igralo svih pet utakmica, Avramović, Kuridža i Ristić. Znači, tu nema kontinuiteta. Tu nema dana za trening. Mi smo se ovde skupili, rekao sam to lepo. Izašao sam na najveću zgradu u Beogradu, raširio magnet i skupljam igrače. Jedan bolestan, drugi povređen... Lučić je dobio koronu... Povredio se u trećoj utakmici plej-ofa Teodosić, Micić se povredio na početku i obnovio je povredio. Shvataš, ne možeš, povređen si. Mi smo na ovoj utakmici pre dva dana izgubili tri igrača. Avramović da li je slomio ruku, ne znamo. Bjelica je obnovio povredu koju vuče iz kluba, povredio se i Kuridža. Mi imamo tri igrača koji nisu trenirali.

Selektor Srbije naglasio je da ne želi da priča o nedaćama, te pozvao i Partizan i Crvenu zvezdu  da budu otvoreniji prema nacionalnom  timu ubuduće.

 

 

- Mi smo pre nekoliko dana imali sastanak sa pet klubova. Predsednik Partizana nije bio jer su imali sastanak u Evroligi, ali su bili Obradović i gensek, bio je Čović, bio je generalni menadžer, bili su Čačani, Mega, FMP... Da čuju naš problem. Objasnili smo kako stojimo, to smo uradili i kada smo došli i kad smo počeli. Tražili smo da razumeju našu situaciju i počnu da razmišljaju kako da pomognu. Utičite, razgovarajte, pomozite da imamo reprezentaciju, doći će novembar, opet će biti Evroliga, sad imamo dva tima tu, to je fantastično. Nisam protiv Partizana i Zvezde, ja sam i za jedne i za druge, svi se radujemo njihovom rezultatu. Ali očekujemo da će ta dva kluba u novembru i februaru, kada budu novi prozori, u četvrtak kada mi igramo, neki četvrtak i petak, biti tu. Ne svih pet, nego dva igrača. Ne tražimo pet, ni od Zvezde i Partizana. Dajte nam dva igrača! Rekli smo, molimo vas, uzmite malo odgovornost. Ne zbog toga da vi nosite odgovornost pobede protiv Belgije. Jer ako pobedimo Belgiju, svi su srećni. Ako izgubimo, mi smo nesrećni i nosimo odgovornost. Trener, ko će drugi.

Pred Srbijom je utakmica koja  se mora dobiti bez obzira na to ko će se pojaviti na parketu. Jednostavno mora. Pa čak i bez pobrojanih, bez  Danila Anđušića za koga je procenjeno da trenutno ne može da pomogne, bez koga god. Belgija se mora dobiti!

Ulaznice za meč su rasprodate i to je, kako kaže Pešić, "najlepša vest koju sam čuo otkako sam postao selektor".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike