Kako Nemanja Dangubić traži fokus tokom meča (video)

26.10.2020

10:47

0

Autor: D. B.

Košarkaš Partizana posle pobede nad Cedevita Olimpijom spreman za sledeći izazov

Kako Nemanja Dangubić traži fokus tokom meča (video)
Copyright MN Press

Partizan je ponovo na pobedničkom putu.

Crno-beli košarkaši savladali su Cedevita Olimpiju u 4. kolu ABA lige, što im je treći u nizu u ABA ligi i Evrokupu.

– Kvalitetnog protivnika ne možemo da dobijemo u prvom poluvremenu ili bilo kojoj četvrtini, Mooramo da igramo svih 40 minuta i da dođemo do pobede. Bitan trijumf protiv ekipe kao što je Cedevita, da nastavimo pobednički niz i da dobijemo samopouzdanje Napravićemo analizu i sigurno da ćemo neke stvari još da poboljšamo i da sa dobrom energijom i samopouzadnjem nastavimo i da u sredu dočekamo Evrokup – rekao je Dangbić za “TV Partizan” posle utakmice.

Crno-beli naneli prvi poraz ekipi iz Ljubljane: Pogledajte najvažnije trenutke (video)

Dangubić je meč protiv tima iz Ljubljane završio sa deset poena. Kako sam priznaje još pokušava da “uđe u sistem” tako što izgara u odbrani.

– Pokušavam da se tako uvodim u meč. Pokušavam da u fokus uđem kroz odbranu. Na neke detalje koje dobijam od klupe, trudim se da ne pravim mnogo grešaka. Kroz napad, u situacijama koje mi saigrači naprave, pokušavam da iskoristim na najbolji način. Dvanaest igrača treba da donese doprinos u oba smera i da kroz utakmice napredujemo – jasno poručuje Dangubić.

Bivši igrač Hemofarma, Mege, Crvene zvezde, Bajerna i Estudijantesa priznaje da su u nedelju igrači Partizana uradili dobar posao čuvajući opasnog Perija, ali i da im je mnogo muka zadao Jaka Blažič.

– Jaka igra u dobrom ritmu već nekoliko sezona. Cedevita dosta igra preko njega i koriste snagu njegovog desnog prodora. Cela ekipa mora da bude makismalno koncentrisana i mislim da smo to u drugom poluvremenu bolje branili. Perija smo mnogo bolje čuvali i odigrao je lošiju utakmicu – zaključio je Dangubić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike