Crno-beli izbegli triler završnicu: Slovenci pali u Beogradu

25.10.2020

19:55 >> 21:57

0

Partizan upisao drugu pobedu u ABA ligi protiv Cedevita Olimpije

Crno-beli izbegli triler završnicu: Slovenci pali u Beogradu
Copyright Promo/KK Partizan

Treći trijumf u nizu u svim takmičenjima ostvarili su košarkaši Partizana i tako nagovestili da su krizu ostavili iza sebe. Posle FMP i Bahčešehira, crno-beli su uspeli da slome otpor Cedevita Olimpije u derbiju četvrtog kola – 86:77. Veoma izjednačen i neizvestan okršaj rešili su serijom 16:0 u drugom delu četvrte deonice. Tokom jednog dela meča predvodili su ih Miler-Mekintajer i Rašon Tomas, a u završnici su odgovornost preuzeli Markus Pejdž, Nemanja Gordić i Nemanja Dangubić za drugi trijumf u regionalnom takmičenju (2-2).

Postigli su ukupno 14 trojki, jednu više od protivnika, a bili su posebno dominantni u skoku (40-26).

Veći pritisak pred ovaj meč bio je na leđima košarkaša Partizana, jer su u prva tri meča regionalne lige ostvarili samo jedan trijumf. U goste im je stigla ekipa koja je do ovog susreta imala maksimalan skor od tri pobede i koja je prethodni međusobni duel u Beogradu prošle sezone izgubila šokantnom trojkom Ognjena Jaramaza uz zvuk sirene. Naštreni su bili Slovenci da se revanširaju Partizanu i nastave pobednički niz. Olakšavajuća oklonost za njih bilo je neigranje Jaramaza i Mozlija, zbog povreda.

Crno-beli su imali problem sa izgubljenim loptama, nije ih dobro služio šut za tri, a nisu blistali ni sa linije slobodnih bacanja. Uspevali su neke promašaje da poprave posle uhvaćenih lopti, ali su protivnicima prepustili kontrolu igre. Razigran je bio posebno Jaka Blažič, pratili su ga Ukić i Džons, pa je Cedevita zahvaljujući njima stigla do vođstva – 19:13. Presekao je nalet rivala kapiten domaćih Novica Veličković sa dve trojke i početkom druge deonice doneo izjednačenje.

Vezali su Šćepanovićevi izabranici nekoliko dobrih minuta na obe strane terena, pogađali su Trifunović, Mika, Janković pod faulom… Gosti su ušli u problem sa ličnim greškama, a domaći sa dve trojke Milera-Mekintajera poveli – 38:33. Popustio je tada fokus crno-belima, pa je slovenački tim uzvratio serijom od sedam vezanih poena za vođstvo na poluvremenu – 40:38.

Gosti su nastavili u isto ritmu i po povratku iz svlačionice. Pogađali su iz daljine i uglavnom držali prednost na svojoj strani u prvih nekoliko minuta. Uzvratio im je njihov bivši igrač Miler-Mekintajer, koji je uspeo na ovom meču da namesti ruku za šut van linije 6,75 metara. Kada je pogodio prvi put za dva crno-beli su poveli – 63:61. Dobru podršku dobijao je i od energičnog Rašona Tomasa. Pred poslednjih deset minuta pitanje pobednika je bilo potpuno otvoreno – 64:64.

Četvrtu deonicu otvorio je dobro Nemanja Gordić i doneo prednost – 68:64. Još nekoliko vezanih prilika je imao Partizan da se još udalji, ali su se ređali promašaji. Sa druge strane je stigla serija 8:0 u režiji Blažiča i Džonsa. Uzvratio je Partizan preko Pejdža i Tomasa i tako održavao rezultatsku klackalicu.

Mučili su se i jedni i drugi u napadu, teško se dolazilo do poena. Nije Partizan mogao da se odlepi, a nisu gosti to koristili da dođu do preokreta. Peri je uporno pokušavao za tri, ali nije pogađao. Poslednji minuti protekli su u znaku crno-belih… Napravili su seriju 16:0 na krilima Dangubića i Gordića i tako overili prvi trijumf na domaćem terenu u ABA ligi ove sezone.

Partizan: Mika 9 (7sk), Miler-Mekintajer 17 (7-5 za tri, 3as), Zagorac 4 (5sk), Pejdž 9 (7-3 za tri), Dangubić 10 (5-2 za tri, 4sk), Gordić 11 (7as), S. Janković, Angola, Veličković 6 (4-2 za tri), N. Janković 4, Tomas 13 (12sk), Trifunović 3 (4sk).

Cedevita Olimpija: Radović, Peri 3, Hopkins 10 (13sk, 3as), Duščak, Murić 13 (4sk), Ukić 6, Blažič 24, Braun 10, Hodžić, Džons 11, Ščuka, Marinković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike