Orlovi na krovu sveta! Hoće neko na basket? U Srbiji se igra najbolji na planeti!

26.06.2022

19:58

0

Autor: 24sedam

Basketaši osvojili prvenstvo sveta u Belgiji

Orlovi na krovu sveta! Hoće neko na basket? U Srbiji se igra najbolji na planeti!
profimedia-0702997657 - Copyright Profimedia

Hoće neko na basket? Sada već kultno pitanje Nikole Jokića iz dečačkih dana večeras je dodatno dobilo na težini, pošto su naši Orlovi potvrdili da se u Srbiji igra najbolja basketica na planeti!

U finalu SP u Belgiji Dejan Majstorović, Marko Branković, Strahinja Stojačić i Mihailo Vasić savladali su Litvaniju i popeli se na krov planete - 21:16.

Srpska četvorka večeras je još jednom pokazala da u ovom sportu teško neko može da joj parira. U Antverpenu su Orlovi osvojili peto svetsko zlato i tako postali apsolutni rekorderi po broju najsjajnijih odličja.

Od starta duela Srbi su zagospodarili terenom i veoma brzo pokazali Litvancima da nemaju previše razloga za optimizam. Stojačić je bio posebno raspoložen, Majstorović i Banković su mu pružili pravovremenu podršku i za tili čas na semaforu je pisalo 7:1.

Od početnog šoka Litvanci nisu uspeli da se oporave. U jednom trenutku su samo zapretili Srbiji, prišavši na 13:10, ali su sigurnim poenima Stojačić i Vasić odbili taj nalet rivala, kojeg je dotukao Majstorović dvojkom za ogromnih i nedostižnih 17:11.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike