Jokićeve reči dirnule legendarnog Francuza! Nikada nisam jurio priznanja, ali bolje od ovoga ne postoji!

26.06.2022

18:13

0

Autor: A. Š.

Boris Diao nije ostao ravnodušan na hvalu srpskog asa

Jokićeve reči dirnule legendarnog Francuza! Nikada nisam jurio priznanja, ali bolje od ovoga ne postoji!
Boris Diao - Copyright Profimedia/LAMOUR ANN-DEE/SIPA

Najbolji košarkaš sveta Nikola Jokić u momentima velikog slavlja izgovorio je nekoliko reči koje su veoma dirnule legendarnog francuskog košarkaša Borisa Diaoa. Kada je Denverova ekspedicija stigla u Srbiju kako bi svom superstaru donela drugo uzastopno MVP priznanje, srpski reprezentativac je jednog od najboljih francuskih košarkaša svih vremena uvrstio među igrače koji su mu bili uzori na putu do planetarnog vrha.

- To je najbolje priznanje. Imati igrače tog kalibra, posebno igrača koji je uzastopni MVP i četvorostrukog NBA šampiona, znak je prepoznavanja koji izaziva zadovoljstvo - kazao je za „Eurosport“ Diao posle pohvalnih reči koje su u kratkom vremenskom intervalu o njemu izgovorili Jokić i zvezda Golden Stejta Drejmond Grin.

Prvo se Francuza setio srpski as.

- Kada sam došao u NBA inspirisao me je Tim Dankan. On je bio sjajan igrač, neko sa kim možeš da se povežeš, osoba na koju možeš da se ugledaš kao idola. Ali, uvek sam tražio nešto u momcima koji nisu upadljivi, kao što su Dirk Novicki, Lamarkus Oldridž, Boris Diao…

Nekoliko nedelja kasnije, u sred velikog finala sa Bostonom, Francuza je u žižu interesovanja vratio Grin.

- Definitivno je bilo momaka od kojih sam uzimao stvari tokom svoje karijere. Toliko sam proučavao Borisa Diaoa kada sam počinjao, način na koji je kružio s loptom, način na koji je koristio ruke, kako je ometao protivnike… Za mene je to bilo veoma posebno – kazao je Grin nedavno.

Reči dva velikana današnjice u najjačoj ligi na svetu nikako nisu ostavile ravnodušnim legendarnog Francuza.

- Obeležavanje nikada nije bilo nešto čemu sam težio. Nikada nisam razmišljao na način kako želim da me pamte po nečemu… Ali, za mene te reči su zaista najbolje priznanje – kazao je Diao i potom izvukao paralelu između sebe iz igračkih dana sa Jokićem.

- Čitao sam šta kaže o načinu na koji shvata košarku, o želji da bude u službi drugih. Konkretno, naišao sam na njegov intervju kada je imao 16 ili 17 godina, i objašnjavao je kako je srećan što može da dodaje loptu saigračima. Nikola je to već tada imao na umu, sa zaovoljstvom udovoljava igračima iz svoje ekipe. Ono što ga zanima je pobeda, a ne isticanje samoga sebe – kazao je Boris Diao.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike