Zvezda izrešetala Megu! Šampion ubedljivo zakoračio ka finalu Superlige KLS!

10.06.2022

19:32

0

Autor: 24sedam

Crveno-beli meč protiv Mege rešili u prvih 20 minuta

Zvezda izrešetala Megu! Šampion ubedljivo zakoračio ka finalu Superlige KLS!
Ognjen Dobrić - Copyright MN Press

Svečana atmosfera u dvorani „Aleksandar Nikolić“ upriličena je razigranim izdanjem košarkaša Crvene zvezde u prvom meču polufinala plej-ofa Superlige KLS. Izabranici Dejana Radonjića na ubedljiv način odradili su polovinu posla protiv Mege i već u nedelju će imati priliku da overe plasman u finale doigravanja za prvaka Srbije – 114:78 (33:15, 25:24, 31:17, 25:22).

Izostanak Nejta Voltersa, koji je sa završetkom AdmiralBet ABA lige okončao svoj drugi boravak u dresu srpskog i regionalnog šampiona i Nikole Kalinića nijednog sekunda se nije osetio u igri crveno-belih najviše zahvaljujući Nikoli Ivanoviću.

Crnogorski reprezentativac odigrao je gotovo perfektno prvo poluvreme i bio je ubedljivo prva figura duela koji su čelnici i marketing tim kluba sa Malog Kalemegdan osmislili kao slavljenički posle uspešno odbranjenog jadranskog trona.

Sa šest trojki iz osam pokušaja Ivanović je konstantno davao ton u igri Zvezde, koja je u prvom poluvremenu ubacili 58 poena od kojih je 21 postigao nekadašnji košarkaš Mege i Budućnosti.

S druge strane, izabranici Vlade Jovanovića nisu uspeli da ispariraju razigranim domaćim košarkašima. Osim u uvodnih pet minuta tokom koji su uspevali da ostanu u egalu, preostali deo meča mladi tim gostiju se svojski trudio da razlika u Zvezdinu korist bude što je moguće manja.

Ipak, nisu imali rešenje za Ivanovića koji je u drugoj polovini uvodne deonice vezao 10 poena, a sa četiri ubačene trojke u tom periodu dao je veliki impuls ostatku ekipe, koji je posle nešto sporije početka drugog kvartala kada je Mega poslednji put uspela da priđe na jednocifren zaostatak (41:33), dodao gas i ponovo preko večeras izuzetno raspoloženog crnogorskog plejmejkera (osam vezanih poena, dve trojke) stigao do ogromnih 58:39 pred odlazak na veliki odmor.

U nastavku meča nije viđeno ništa novo. Raspoloženi i rasterećeni crveno-beli nastavili su da zatrpavaju koš nedoraslog rivala sa svih pozicija, s malom razlikom što je lidersku ulogu od Ivanovića u druge dve deonice preuzeo Ognjen Dobrić.

Zvezdina dominacija večeras ogleda se i u tome što je stotka „pukla“ pre isteka 36. minuta, a posebno oduševljenje, pored maksimalnih plus 36 i čak 22 ubačene trojke (iz 42 pokušaja), solidno popunjenim tribinama beogradskog hrama košarke donelo je zakucavanje Maika Cirbesa koji se vratio takmičarski tim posle višemesečnog statiranja pored klupe crveno-belih.

CRVENA ZVEZDA: Lazić 12, Holins 14, Marković 14 (11as), Vajt 7, Kuzmić 2, Lazarević 11, Davidovac 7, Mitrović 7, Dobrić 16 (7sk), Simonović 6, Ivanović 25 (6as), Cirbes 2.

MEGA: Ružencev 16 (6sk), Uskoković 5 (10as), Cerovina 13, Simanić 15, Mušikić 6, Paunović 2, Vujić -, Rudan 13, Kočović -, Kovačević 4, Grbović 4, Bogavac -.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike