Španci u euforiji – novi Jokić raste kod nas! Čudo od deteta na jednoj utakmici ubacilo 83 poena! (VIDEO)

08.06.2022

17:20

0

Autor: 24sedam

Niko Marina Para već duže vreme privlači pažnju medija

Španci u euforiji – novi Jokić raste kod nas! Čudo od deteta na jednoj utakmici ubacilo 83 poena! (VIDEO)
Screenshot 2022-06-08 at 19.16.12 - Copyright Printscreen/Twitter/@CompeticionFEB

Košarkašku javnost u Španiji drma ozbiljna euforija, pošto se u mlađim kategorijama pojavio dečak koji bi, ukoliko nastavi da se razvija u pravcu kojim je krenuo, za nekoliko godina mogao da postane legitiman naslednik Nikole Jokića što se tiče dominacije evropskih igrača u NBA ligi.

Niko Marina Para ima samo 13 godina, ali svojim neverovatnim nastupima već duže vreme privlači pažnju lokalnih medija, pošto na skoro svakoj utakmici postiže više od 30 poena.

 

 

Očigledno ultratalentovani dečak nastupa za ekipu iz Kaseresa, a ove sezone je sedam puta protivnicima ubacio preko 50 poena, nedavno je po drugi put prešao granicu od 70, a rekord mu je neverovatnih 83 poena na jednoj utakmici.

Mladi Niko je, ipak, na poslednjem meču uspeo još jednom da pomeri granicu svojih dostignuća, pošto je utakmicu protiv Porino Base završio sa nestvarnih 90 indeksnih poena. U meču koji je njegov tim dobio u produžetku (108:101) Para je ubacio 74 poena (26/37 za dva, 2/7 za tri, 16/20 sl.b), uz 29 uhvaćenih lopti, a kada se pogledaju sve ove brojke potpuno je jasno zbog čega Španci sa velikim nestrpljenjem očekuju dalji razvoj ovog dečaka.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike