"Ratnici" oborili Boston u trećoj četvrtini, odlična rola Bjelice protiv Tejtuma

06.06.2022

05:15

0

Srpski krilni centar odigrao nešto više od deset minuta i bio zadužen za čuvanje najboljeg igrača protivničke ekipe

"Ratnici" oborili Boston u trećoj četvrtini, odlična rola Bjelice protiv Tejtuma
bjelica - Copyright Tanjug/AP

Košarkaši Golden Stejta izjednačili su u finalnoj seriji plej-ofa NBA protiv ekipe Boston Seltiksa pobedivši ih rezultatom 107:88 u svom "Čejs centru".

Najbolji igrač utakmice bio je Stef Kari koji je postigao 29 poena, uz šest skokova i četiri asistencije, dok je u protivničkoj ekipi najefikasniji bio Džejson Tejtum sa 28 poena. Naš Nemanja Bjelica odigrao je nešto više od deset minuta i za to vreme je postigao šest poena, uhvatio je pet lopti i što je najvažnije dobro čuvao Tejtuma koji je u tom periodu imao 1/4 iz igre.

Dva tima su bila u totalnom egalu tokom prvog poluvremena, pa se očekivala još jedna dramatična utakmica u finalu posle prvog duela koji je pripao Bostonu u samom finišu.

Umesto toga, dogodio se totalni krah gostiju u trećoj četvrtini kada su "ratnici" sa nekoliko mini-serija od 6:0, 5:0 i 11:0 došli do nedostižnih 87:64.

Rasplet u četvrtoj četvrtini protekao je ponovo u znaku domaćih, pa je već na startu poslednjeg kvartala postalo jasno da Boston neće imati snage za još jedan snažan odgovor koji bi doveo u pitanje pobedu ekipe trenera Stiva Kera.

Serija se seli u Boston, koji ima prednost "brejka" zbog pobede u prvom duelu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike