Zvezdi nova titula ili Partizanova repriza Laktaša? Počinje finalna serija AdmiralBet ABA lige

27.05.2022

07:47

0

Prvi meč na programu je večeras od 20 sati

Zvezdi nova titula ili Partizanova repriza Laktaša? Počinje finalna serija AdmiralBet ABA lige
KATA8248 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Nakon devetogodišnje pauze, u finalu AdmiralBet ABA lige gledaćemo večiti derbi između Crvene zvezde i Partizana. Ujedno, to će biti i prvo finale Partizana, takođe nakon devet godina.

Bila je to sezona 2012/13, kada se tada još uvek igrao fajnal for ABA lige, a domaćin su bili Laktaši.

Partizan je tada igrao sa veoma mladim i talentovanim timom, a predvodio ih je čuveni Duško Vujošević, pa je ta ekipa bila poznata kao Duletove bebe. Međutim, od Laktaša se mnogo toga promenilo, pa će Partizan večeras krenuti u napad na titulu regionalne lige, ali i direktan plasman u Evroligu.

Rival je najteži mogući, Crvena zvezda, koja i brani titulu.

Večeras od 20 časova kreće bitka na parketu hale "Aleksandar Nikolić", a crveno-beli su domaćoini u prva dva meča, a zatim serija prelazi na crno-beli teren, dok će se potencijalni peti meč igrati pred Zvezdinim navijačima.

Druga utakmica se igra već u nedelju, takođe od 20 sati, dok će Partizan prvi put biti domaćin u sredu od 20.30, a ukoliko se tada pitanje šampiona ne bude rešilo, sledi četvrti meč, narednog petka, od 18.30, dok je potencijalni peti susret zakazan za ponedeljak, 6. jun, od 20.00.

Atmosfera je dovedena do usijanja, ulog je nikad veći, pa nema sumnje da su timovi naročito inspirisani.

- Želimo da osvojimo ABA ligu, želi to i Partizan, što je sasvim prirodno. Bez obzira na sva nagađanja, zvanično je da će prvak ABA lige ići u Evroligu, što znači da je ulog veliki, mi smo toga svesni i nadamo se da ćemo dobrom igrom ući u ovu seriju na dobar način - kazao je na jučerašnjoj konferenciji Dejan Radonjić.

Trener crno-belih, legendarni Željko Obradović kratko je komentarisao predstojeće duele:

Srećni smo i zadovoljni smo se izborili za priliku da budemo učesnici finala. To je bio cilj koji smo imali na početku sezone. Uspeli smo da dođemo do njega – rekao je trener Željko Obradović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike