Radonjić cilja titulu, ali svestan da i Partizan želi isto: Tim talentovanih i mladih, Panter jedan od najboljih u Evropi

26.05.2022

10:39

0

Finalna serija počinje u petak

Radonjić cilja titulu, ali svestan da i Partizan želi isto: Tim talentovanih i mladih, Panter jedan od najboljih u Evropi
20220423vmCzIgok09 - Copyright MN Press

U petak uveče, od 20 sati, na parketu dvorane "Aleksandar Nikolić" počinje finalna serija Admrialbet ABA lige između Crvene zvezde i Partizana.

Crveno-beli su domaćini u prva dva susreta, a finalna serija igra se na tri dobijene utakmice.

I dok Zvezda brani titulu, Partizan igra prvo finale nakon devet sezona, a ovo će uejdno biti i repriza finala iz Laktaša, kada su beogradski večiti rivali odlučivali o trofeju u sezoni 2012/13. Tada je ekipa, poznata kao Duletove ruže ili Duletove bebe uzela titulu, ujedno i poslednju.

Pred novi susret "večitih", na konferenciji za medije, danas je govorio trener Crvene zvezde, Dejan Radonjić.

Partizan ima jako talentovane, iskusne i mlade igrače, recimo Kevina Pantera, koji je po mom mišljenju jedan od najboljih igrača na svojoj poziciji, i u Evrokupu i u Evroligi, tu je i Ledej koji se dokazao mnogo puta, a ne smemo zaboraviti ni partiju Avramovića protiv nas – istakao je Radonjić na početku, te se dotakao uloga koji nosi Evroliga:

– Želimo da osvojimo ABA ligu, želi to i Partizan, što je sasvim prirodno. Bez obzira na sva nagađanja, zvanično je da će prvak ABA lige ići u Evroligu, što znači da je ulog veliki, mi smo toga svesni i nadamo se da ćemo dobrom igrom ući u ovu seriju na jedan dobar način.

Usledilo je potom pitanje o ključnosti prvog meča, a odgovor je nasmejao sve:

- Mislim da je ključna zadnja, ko dobije zadnju, taj će osvojiti trofej, to je sigurno - odgovorio je trener Zvezde.

Svestan je Radonjić da je velika prednost Partizana Željko Obradović na klupi.

- Moramo da budemo spremni, jako skoncentrisani, igramo protiv ekipe koju vodi Željko Obradović, moramo da budemo dobri u oba pravca, da individualna odgovornost bude na višem nivou, da koncentracija bude bolja.

Finalna serija počinje u petak od 20.00, pred navijačima Zvezde. Drugi meč je na programu u nedelju od 20.00, takođe pred navijačima Zvezde, a treći u sredu od 20.30, kada je domaćin Partizan.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike