Ubili su mu oca kad je imao 18 godina! Trener Golden Stejta ogorčen posle masakra u Teksasu, napao je američke vlasti (VIDEO)

25.05.2022

06:20

0

Autor: 24sedam

Stradalo je 19 dece i dva nastavnika

Ubili su mu oca kad je imao 18 godina! Trener Golden Stejta ogorčen posle masakra u Teksasu, napao je američke vlasti (VIDEO)
Untitled - Copyright Printscreen/Twitter/Bleacher Report

Sjedinjene Američke Države potresene su ubistvom 19 dece i dva nastavnika u osnovnoj školi u Teksasu, a o tome je govorio i trener Golden Stejta Stiv Ker. Strateg ekipe u kojoj igra i naš Nemanja Bjelica bio je besan na konferenciji uoči meča sa Dalasom.

- Posle Južne Kalifornije (pucnjava sa jednim ubijenim i osam ranjenih pre dva dana) sad su deca ubijena u školi. Kada ćemo nešto uraditi? - vikao je Ker i tražio pogledom odgovor od novinara.

Zatim je nastavio dok mu je glas drhtao.

- Stvarno sam umoran što dolazim ovde i izjavljujem saučešće tim nesrećnim porodicama. Umoran sam, toliko sam umoran... Izvinite. Umoran sam od minuta ćutanja. Dosta. Trenutno postoji 50 senatora koji odbijaju da glasaju o zakon o proveri poseda oružja (H.R. 8). Tu sede već dve godine. I postoji razlog zašto neće glasati o tome. Da se održe na vlasti.

Onda je ponovo udario na predstavnike zakonodavne vlasti.

- Pitam sve vas, senatore koji odbijate da uradite bilo šta u vezi sa nasiljem i pucnjavama u školama, i supermarktima, pitam vas - da li vam je želja za vlašću bitnija od života naše dece, naših starih, jer tako izgleda. Dosta mi je. Ne mogu više o ovome. Igramo utakmicu večeras. Ali želim da svi koji ovo slušaju ovde, da razmisle o svom detetu, unuku, majci, ocu, sestri, bratu... Kako biste reagovali da se vama ovo dogodilo? - postavio je novo pitanje nekadašnji igrač Finiksa, Klivlenda, Orlanda, Čikaga, San Antonija i Portlanda.

Nastavio je onda da kritikuje političare.

- Ne možemo sedeti ovde i samo čitati o tome i reći "OK", biće minut ćutanja, idemo Mevsi, idemo. To ćemo da radimo, da igramo košarku. Senatori nas drže kao taoce! Tih 50 senatora drže nas 90 posto koji želimo taj zakon, oni u Vašingtonu nas drže kao taoce. Neće da glasaju jer žele da ostanu na vlasti. Patetični su i dosta mi je - zaključio je Ker svoje obraćanje, a zatim i demonstrativno napustio konferenciju.

Inače, Ker je 1984. godine ostao bez oca Malkolma (52), u Bejrutu. Bio je prvi čovek Američkog univerziteta u Bejrutu i ubijen je u napadu Libanske milicije. Stiv je tada imao 18 godina.

I za kraj podatak da je Golden Stejt poražen od Dalasa, pa je sada 3:1 u finalnoj seriji Zapada NBA lige.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike