Petrušev nije ispunio očekivanja, bliži li se kraj saradnje sa šampionom Evrope?

24.05.2022

07:35

0

Ataman svestan da je uspeh Efesa stigao iz porodične atmosfere

Petrušev nije ispunio očekivanja, bliži li se kraj saradnje sa šampionom Evrope?
20220408ivZvezdaEfes02 - Copyright MN Press

Košarkaši Anadolu Efesa proteklog vikenda su odbranili evropsku titulu, te još jednom potvrdili tezu da dominiraju košarkom Starog kontinenta.

Međutim, ni u šampionskim timovima nije sve uvek sjajno, pa je tako trener ekipe, Ergin Ataman, nakon povratka sa fajnal fora Evrolige, koji je održan u Beogradu, govorio o sastavu ekipe i izvesnim promenama.

Evidentno je da su i ovu sezonu i težinu trofeja izneli bekovi, tačnije MVP završnog turnira, Vasilije Micić i Šejn Larkin.

- Ostvarili smo uspeh tako što smo funkcionisali kao porodica, ali to ne može da traje večno. Tim će morati da prođe kroz neke promene. Nemamo čvrste planove, ali napravićemo evaluaciju. Ne znači to nužno da ćemo se odreći usluga starijih igrača. Razgovaraćemo kada se sezona završi. Ako budemo nekoga dovodili, to će biti veoma dobri igrači. Pregovaramo sa Vilom Klajburnom i mislim da je on blizu dolaska u našu ekipu, mada ništa nije završeno. Možemo da dodamo još jednog ili dva igrača - kazao je Ataman za tursku televiziju NTV.

Turski stručnjak je takođe naveo da nije bio zadovoljan učinkom srpskog centra Filipa Petruševa u ovoj sezoni.

- Njegov doprinos u ovoj sezoni nije bio u skladu sa našim očekivanjima i moguće je da ćemo za zameniti drugim igračem - istakao je Ataman o 22-godišnjem Beograđaninu.

Efes se pre pauze, okreće borbi za trofej u prvenstvu Turske.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike