Partizan posle devet godina napada ABA tron! Magija Kevina Pantera uništila Budućnost!

22.05.2022

20:51

0

Autor: 24sedam

Crno-beli u finalu regionalnog takmičenja

Partizan posle devet godina napada ABA tron! Magija Kevina Pantera uništila Budućnost!
STJ_2578 - Copyright AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic

Posle dugih devet godina košarkaši Partizana biće u prilici da napadnu regionalni tron. Izabranici Željka Obradovića su u prepunoj dvorani „Aleksandar Nikolić“ lako i ubedljivo savladali Budućnost u majstorici polufinala AdmiralBet ABA lige, koju je monstruoznom partijom obeležio Kevin Panter sa 30 ubačenih poena za manje od tri četvrtine - 101:77 (26:21, 29:14, 22:24, 24:18).

Verovatno nije bio mali broj onih koji su očekivali da će odlučujući meč crno-belih i "đetića" biti znatno neizvesniji i sa mnogo više uzbuđenja. Nadali su se gosti iz Podgorice da bi veliki pritisak mogao da okuje ruke i noge košarkašima "parnog valjka", ali se desilo nešto što ni najveći optimisti među navijačima beogradskog kluba nisu mogli da pomisle.

Partizan je u najvažnijem meču dosadašnjeg toka sezone konačno dobio ono zbog čega je prošlog leta kao najveća i najzvučnija pojačanja angažovao Kevina Pantera i Zeka Ledeja. Iskusni tandem američkih internacionalaca, kao retko kada ove sezone, isporučio je na istom meču ono što se od njih, kao glavnih stubova, i očekuje. A, rezultat onda nije mogao da izostane.

Posle drugog meča u Podgorici u kojoj nije dao nijedan poen, Panter je u pojedinim krugovima okarakterisan kao igrač koji je u svakom dosadašnjem važnom meču za "valjak" podbacio. I to kao da bio dodatni motiv sjajnom šuteru da svim kritičarima zapuši usta. U prvoj deonici je ubacio 12, na kraju druge imao je na svom kontu 21, a kada se na to dodaju tri trojke Ledeja u prvih 11 minuta meča, onda nikako ne treba da čudi što su crno-beli na veliki odmor otišli sa ogromnih 55:35.

Sa Partizanovih 10 ubačenih trojki iz 18 pokušaja, sa šutem za dva 8/18 Budućnost teško da je mogla da se nada boljem rezultatu na kraju prvog poluvremena, koje je u potpunosti odredilo ostatak duela koji je u potpunosti pripao "valjku".  Nisu crno-beli spuštali gas nijednog momenta sve dok u finišu meča nisu dohvatili maksimalnih plus 28 (96:68, 37. minut). Od tog momenta samo se čekao poslednji zvuk sirene, a očekivani pad koncentracije i intenziteta u igri domaćeg tima iskoristio je Sili da sa tri vezane trojke koliko toliko upristoji poraz gostiju.

PARTIZAN: Panter 30 (4/8 za dva, 5/11 za tri, 7/8 sl.b, 3 as, 4 uk.l) Vukčević 4, Ledej 16 (3/4 za dva, 3/4 za tri), Zagorac 11, Avramović 9 (4 sk, 5 as), Koprivica 5, Smailagić 5, Mur 3, Glas, Lesor 10, Trifunović 5, Madar 3.

BUDUĆNOST: Kobs 10, Atić 3, Šehović, Micov 3, Barović 1, D. Nikolić 8, Sili 20 (6/10 za tri), Tarolis, Z. Nikolić 2, Jagodić-Kuridža 5, Popović 10, Peri 15.

BLOG UŽIVO

ČETVRTA ČETVRTINA

40. MINUT - KRAJ! Partizan je pobedio Budućnost 101:77! 

38. MINUT - Posle dve vezane trojke Silija, u poslednja dva minuta meča crno-beli ulaze sa  plus 22 (96:74), iako su u jednom momentu imali i maksinalnih 28 poena prednosti (96:68, 37. minut).

36. MINUT - Čeka se konačan epilog meča. Obradović je u poslednjih pet minuta šansu pružio i mladom Tristanu Vukčeviću, koji mu se odmah odužio ubačenom trojkom, kao odgovor na trojku Silija u napadu pre toga - 94:68.

34. MINUT - Sve je gotovo u dvorani "Pionir", ali crno-beli ne spuštaju nogu sa gasa. Trojkom Dalasa Mura na isteku 34. minuta vode 88:64.

32. MINUT - Partizan je uvećao prednost u odnosu na kraju treće deonice. Lesor i Ledej su kompletirali 2+1, Zagorac je imao još jedno zakucavanje i na isteku 32. minuta crno-beli imaju plus 23 - 85:62.

TREĆA ČETVRTINA

30. MINUT - Na poslednji dvominutni odmor Partizan ide sa vođstvom 77:59.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

28. MINUT - Peri je vezao pet poena, ali su Zagorac i Panter uspešno odbili još jedna nalet Đetića. U poslednja dva minuta treće deonice Partizan ulazi sa plus 20 - 74:54. Panter je do isteka 27. minuta već ubacio 30 poena.

26. MINUT - Sa šest vezanih ubačenih bacanja Kobsa Budućnost je prišla na minus 16, ali je onda Panter ubacio važnu trojku za crno-bele, a potom još jednu kao odgovor na ubačen šut Silija van linije 6.75 - 68:49.

24. MINUT - Lošije su crno-beli rasporedili faulove do izlaska iz bonusa na početku drugog poluvremena. Od četiri prekršaja, gosti su dva puta išli na liniju penala i zahvaljujući tome smanjuju zaostatak ispod 20 poena. Kobs je pogodio četiri slobodna bacanja za 61:44 u 23. minutu. Prvi put na meču Partizan ima nekoliko loših minuta, ali Budućnost to nije iskoristila da ozbiljnije smanji razliku - 62:46.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

22. MINUT - Treći kvartal je otvoren poenima Trifunovića - 57:35. Kuridža ubacuje trojku na drugoj strani. Nezaustavljiv je Kevin Panter, pogađa preko ruke Perija sa poludistance. Na isteku 22. minuta crno-beli vode 61:42.

DRUGA ČETVRTINA

20. MINUT - Na kraju prvog poluvremena Partizan vodi 55:35. Kevin Panter je zatrpao koš gostiju, kojima je za 18 minuta ubacio 21. poen. Crno-beli imaju odlične procente šuta, ubacili su 10 trojki iz 17 pokušaja, za dva šutiraju 8/18. Budućnost je izgubila devet lopti.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

18. MINUT - Nezustavljiva serija Partizana - 13:0. Zagorac sa dva penala, Avramović trojkom na isteku napada, pa Zagorac ponovo sa linije bacanja (1/2) posle ofanzivnog skoka donose Valjku ogromnih plus 19 u 17. minutu. Posle tri i po minuta bez poena, Popović sa linije penala (2/2) prekida nalet Valjka, koji na ulasku u poslednja dva minuta prvog poluvremena vodi 52:30 posle trojke Pantera. 

16. MINUT - Na polovini druge deonice Lesor i Zagorac vezanim zakucavanjima dovode tribine Pionira u ekstazu i donose Partizanu toliko željenu dvocifrenu razliku - 41:28. Džikić mora da reaguje tajm autom. 

 

 

14. MINUT - Budućnost odgovara mini serijom 4:0 i posle trojke Silija prilazi na 31:26 u 13. minutu. Obradović traži minut odmora, posle kojeg Panter ubacuje još jednu trojku - 34:26. Odbranili su se crno-beli, ali potom Zagorac pravi faul u napadu i tako propada još jedna prilika Partizana da se odlepi na dvocifreni plus. Nikolić pogađa dva penala - 34:28. Madar pogađa osmu trojku za Partizan iz 14 pokušaja - 37:28. 

12. MINUT - Treća trojka Zeka Ledeja, a potom Avramović primorava goste na grešku. "Pionir" se "zapalio" u ovim momentima, crno-beli vode 29:21, a Džikić traži prvi tajm aut na meču. Avramović je promašio trojku sa preko osam metara, a prve poene za goste u nastavku meča dao je Nikolić sa linije penala (1/2). Na isteku 12. minuta igre Partizan vodi 31:22, košem Zagorca iz prodora, posle ukradene lopte.

PRVA ČETVRTINA

10. MINUT - Na kraju prve deonice Partizan vodi 26:21. Goste su trojkama u poslednjem minutu prve četvrtine održali Nikolić i Popović. Panter je ubacio 12 poena u uvodnom kvartalu meča.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

8. MINUT - Vezuje pet poena Panter i trojkom donosi najvećih plus devet Partizanu - 19:10. Atić vraća trojku, ali odmah potom Ledej ubacuje svoj drugi, a peti Partizanov, šut za tri poena - 22:13.

6. MINUT - Posle izuzetno neefikasnog početka meča, raspucali su se košarkaši oba tima. Avramović je pogodio treću vezanu trojku za crno-bele, a prvu za Budućnost u narednom napadu ubacio je Micov - 14:10.

AdmiralBet ABA League/KK Partizan/Dragana Stjepanovic
 

4. MINUT - Budućnost prve poene na meču postiže posle tri minuta, polovičnim učinkom sa linije penala Kobsa. Prvi koš iz igre postiže Peri posle više od tri minuta igre - 3:3. Ledej ubacuje prvu trojku na meču, a Nikolić na drugoj strani poentira iz ofanzivvnog skoka. Posle četiri minuta igre crno-beli vode 9:5, trojkom Uroša Trifunovića.

2. MINUT - Posle skoro minut i po igre, prve poene na meču postigao je Kevin Panter sa linije penala (1/2). Na isteku drugog minuta igre Partizan vodi 3:0 posle dva ubačena penala Pantera.

 

 

Crno-bele će, kao i na većini utakmica ove sezone, iz prvog reda bodriti nekadašnji trener Duško Vujošević.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike