Drugi Realov poraz u finalu ili istorija? Efes za potvrdu najboljeg tima zavisi od Vase Micića

21.05.2022

07:30

0

Šampiona Evrolige saznaćemo večeras oko 21 sat

Drugi Realov poraz u finalu ili istorija? Efes za potvrdu najboljeg tima zavisi od Vase Micića
OLYMPIACOS_vs_EFES_105 - Copyright MN Press

Večeras, negde oko 21 sat, Evropa će dobiti klupskog košarkaškog šampiona. Da li će to biti branilac titule, Anadolu Efes ili ekipa Real Madrida koja igra za rekordni 11. trofej, pratićemo od 19 sati u prenosu iz beogradske Arene.

Tri sata ranije, za treće mesto Evrolige igraju Olimpijakos i Barselona.

Beograd ima svog heroja i favorita - Vasilija Micića, koji je rešio polufinalni susret sa Olimpijakosom, trojkom u poslednjoj sekundi. Prvi duel na fajnal foru obeležila je i puna hala navijača grčkog tima, kojih je po nekim procenama bilo oko 10.000.

- Nisam očekivao da će ovako da bude na kraju. Ostao sam smiren, sve vreme sam imao neki fin osećaj u sebi da, bez obzira što nisam u nekoj formi i što sam imao neku malu povredu, ostao sam smiren i strpljiv do kraja i to je dalo rezultat - kazao je Vasa Micić nakon meča i trojke koja je uvela Efes u borbu za titulu.

Ujedno, ovo je Efesu peti završni turnir u istoriji, treće finale u poslednjie četire godine, a igraju za drugu titulu - prvu su osvojili na prethodnom fajnal foru u Kelnu.

Real se pak može pohvaliti istorijom. Kraljevski klub u svojim vitrinama ima 10 titula najvažnijeg klupskog takmičenja u Evropi. Samo jednom su poraženi u finalu!

Ono što je interesantno da juče, nakon konferencije za medije, prilikom fotografisanja sa trofejom, predstavnici Madriđana nisu stavili ruke na trofej. Prema nekom sujeverju, ukoliko dodirnete trofej pre nego li što ga osvojite na terenu, bićete poraženi. Očigledno su iz Reala mislili o svemu.

- Nikada nisam sumnjao. Ja imam probleme, kao što je imao i Ergin, dugačka je sezona. Ništa u životu nije lako da sve ide po planu. Gubimo utakmice, ali to ne znači da je sve loše. Protiv Zvezde smo igrali dobro, ali smo promašivali otvorene šuteve, to je bilo sve, to je košarka. Sada sam u sjajnoj poziciji, pričam sa vama, o ovome sam razmišljao od početka sezone. Ne razmišljam o prošlosti. Imali smo probleme, da, koji tim nije imao probleme? Znam da će Ergin (Ataman) reći isto, mi smo pričali o tome privatno. Igramo 80 utakmica, povrede, gubili smo... Da, imali smo probleme, ali sada smo ovde. I to je to - kazao je trener Reala, Ergin Ataman uoči finala.

Madriđani su doslovno bili otpisani krajem ligaškog dela, a onda su ubedljive pobede nad Makabijem promenile pogled na kraljevsku ekipu, koja je potom savladala rivala iz Španije, Barselonu, za novo finale.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike