Đordijev hladan tuš: Još ćemo čekati na dva srpska tima u Evroligi!

20.05.2022

16:33

0

Odlazeći prvi čovek elitnog takmičenja najavio ovakav scenario u budućnosti

Đordijev hladan tuš: Još ćemo čekati na dva srpska tima u Evroligi!
viber_image_2022-05-20_18-02-19-151 - Copyright 24sedam/P. K.

Dugogodišnji san srpske košarke neće još biti ostvaren. Iako su se mnogi ponadali da su stvoreni svi preduslovi da Partizan i Crvena zvezda konačno zajedno zaigraju u Evroligi, Đordi Bertomeu je istakao da će na taj momenat navijači u Srbiji morati još malo da sačekaju.

Na današnjem brifingu sa novinarima, odlazeći prvi čovek elitnog takmičenja nije zatvorio vrata učešću beogradskih večitih rivala u Evroligi, rekavši po kom scenariju bi Srbija mogla da ima dva predstavnika u eliti?

- Takav scenario već imamo, to je da jedan klub osvoji ABA ligu, a drugi Evrokup. To se ove sezone nije desilo. Ovaj region je vrlo važan za nas, da se ne ponavljam. Beograd je za nas veliko tržište i to je razlog zašto smo ovde. Crvena zvezda je kompetetivna godinama unazad, stabilan je učesnike, ali tu je i Partizan koji je ranije bio uspešan i sad se vraća. Moguće je da oba tima budu u istoj sezoni u Evroligi, ali to zavisi od broja ekipa koje budemo imali. Ne vidim da će se to desiti u neko skorije vreme, ne vidim da će se to dogoditi, ali je u nekoj budućnosti moguće. 

Novinari su probali da preformulišu pitanje, ali odgovor nije bio drugačiji. Dakle, da li je moguće da AdmiralBet ABA liga dobije još jedan "vajld kard" pored postojećeg?

- Ne. AdmiralBet ABA liga neće sigurno dobiti novu specijalnu pozivnicu ukoliko ruski klubovi ne budu učestvovali naredne sezone. Prvak će igrati Evroligu, to se zna, ali ostalima plasman ili status ništa ne garantuju. Mi "vajld kard" dodeljujemo kao ulaganje u budućnost.

A kolika je šansa da neki klub iz ABA dobije višegodišnji ugovor?

- Moram da ponovim, ova regija nam je izuzetno važna… U naredne dve-tri godine, voleli bismo da dodamo još pet do sedam klubova postojećim šerholderima. Razmišljamo da damo prostora tržištima koja imaju mesta za rast i održivost. U ovim mestima Beograd figurira, ali Beograd ima dva kandidata. Ne kažem da je lako, nemamo tržišta sa dva tima. U Nemačkoj imamo Berlin i imamo Minhen. Da ne pominjem Atinu, da ne izazovem međunarodni skandal - kazao je Bertomeu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike