Iz Partizana u Jutu! Velika nada crno-belih od naredne sezone u SAD!

18.05.2022

17:19

0

Autor: 24sedam

Luka Tarlać karijeru nastavlja na koledžu

Iz Partizana u Jutu! Velika nada crno-belih od naredne sezone u SAD!
20190826mmPartiz24 - Copyright MN Press

Putem kojim je prošlog leta krenuo Lazar Stefanović ove godine je odlučio da pođe njegov saigrač iz mlađih kategorija Partizana Luka Tarlać.

Jedan od najtalentovanijih košarkaša kluba iz Humske, kojem je povreda prednjih ukrštenih ligamenta kolena pre dve godine značajno usporila razvoj karijere, odlučio je da karijeru nastavi na koledžu, u dresu Univerziteta Juta koji je s puno uspeha u tekućoj sezoni nosio Stefanović.

Trener košarkaškog programa Jute Krejg Smit potvrdio je da će u njegovoj ekipi u narednom periodu igrati perspektivni srpski košarkaš, koji je sezonu na izmaku proveo na pozajmici u Dunavu, sa učinkom od 8.1 poena i 2.8 skokova na 19 utakmica u Košarkaškoj ligi Srbije.

Podsetimo, sin nekadašnjeg košarkaša Crvene zvezde Dragana Tarlaća stigao je u klub iz Humske 2018. godine, u društvu sa nešto starijim Urošem Trifunovićem i Markom Pecarskim, kao veliki zalog za vraćanje posrnulog giganta prepoznatljivom konceptu brušenja najvećih dijamanata srpske košarke.

Ipak, do nešto značajnije uloge u prvom timu od pomenutog trija došao je samo Trifunović, dok je jedna od najtežih sportskih povreda u značajnoj meri omela talentovano krilo da u crno-belom dresu pokaže zbog čega je bio svrstan među najtalentovanije srpske košarkaše u svojoj generaciji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike