Jokić, Embid i Janis obeležili NBA sezonu, ali nisu prišli ni blizu tituli u NBA ligi

16.05.2022

06:49

0

Autor: 24sedam

Ne treba nam bolji dokaz za tvrdnju da je ekipa važnija od pojedinca

Jokić, Embid i Janis obeležili NBA sezonu, ali nisu prišli ni blizu tituli u NBA ligi
Tan2022-4-28_71425395_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jed Jacobsohn

Trojica najboljih pojedinaca regularnog dela NBA lige nisu bila dovoljna da njihovi timovi stignu ni do finala konferencija.

Ekipa je važnija od pojedinca, to će vam reći svaki trener u kolektivnom sportu. Naravno, svaki će i poželeti da ima bar jednog vrhunskog pojedinca na raspolaganju, ali će se uvek odlučiti na skup koji "diše istim plućima".

Mnogo je primera u kolektivnim sportovima koji potvrđuju činjenicu da jedan igrač, pa ma koliko dobar bio, ne može da napravi nešto veliko za ekipu. Ali i da ekipa može za njega.

Takva potvrda stigla nam je i iz NBA lige. U završnici najjačeg klupskog takmičenja na svetu nema nijednog od tri najbolja košarkaša! Jednostavno je, timovi ih nisu ispratili kada je bilo najvažnije.

Nikola Jokić u dresu Denvera i zvanično je MVP NBA lige drugu godinu zaredom, a u najužem izboru pored Srbina su bili Džoel Embid iz Filadelfije i Janis Adetokunbo iz Milvokija. Zaista su bili odlični cele sezone, ali kada je došlo do najvažnije, eliminacione faze, njihovi timovi nisu stigli ni do finala konferencija, a ne do borbe za šampionsko prstenje.

Jokić i Denver ispali su još u prvoj rundi od Golden Stejt Voriorsa, pa je našem internacionalac MVP trofej uručen u Srbiji.

Embid i Filadelfija poklonili su se Majamiju u polufinalu Istoka, dok su fantastični Adetokunbo i Milvoki ostali bez šanse da odbrane tron posle poraza od Bostona!

NBA liga ulazi u samu završnicu bez trojice najboljih u regularnom delu, a Srbija će sigurno imali jednog kandidata za osvajanje prstena u velikom finalu.

Nemanja Bjelica sa Golden Stejtom i Boban Marjanović sa Dalasom igraće finale Zapada, te će jedan od njih sigurno biti u borbi za tron NBA lige. U finalu Istoka igraju Majami i Boston.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike