Džikić hvali igrače posle dramatične pobede, ali upozorava: Biće pun Pionir, Partizan će da izađe najjače moguće

15.05.2022

21:17

0

Otkrio je trener Budućnosti kako je izgledao dogovor za poslednji napad

Džikić hvali igrače posle dramatične pobede, ali upozorava: Biće pun Pionir, Partizan će da izađe najjače moguće
džikić - Copyright AdmiralBet ABA liga

Izborila je Budućnost majstoricu u polufinalu AdmiralBet ABA lige protiv Partizana. Imala je veliku prednost, crno-beli su preokrenuli, a onda je Vladimir Micov u finišu meča, tri sekunde pred kraj pogodio trojku za pobedu.

Trener Podgoričana Aleksandar Džikić bio je zadovoljan posle trijumfa, bez obzira što je njegov tim morao da "čupa" ovaj trijumf.

- Čestitam svojim igračima. Stvarno je velika stvar pobediti Partizan u utakmici koja  je potencijalno mogla da bude poslednja u ABA ligi ove sezone. Izborili smo majsotricu i to je dobro.Mislim da smo mogli da igramo još bolje, naročito u onim momentima kada smo bili ispred i kao da smo čekali da prođe vreme, što se popularno kaže čuvali smo rezuzltat. Kad pomeramo loptu igramo bolje i to je nešto o čemu ćemo da razgovaramo pred treću utakmicu. Oni će da izađu najjače moguće, znamo biće pun Pionir, znamo njihove planove, ali došli smo do toga da u jednoj utakmici odlučujemo i mislim da je to dobro.

Šta ste rekli igračima pred utakamicu?

- Nije važno. Ja sam pred obe ove utakmice pričao, nije to neka filozofija, zna se u ABA ligi, ako hoćeš da dobijaš ovo je takvo takmičenje u kojem moraš da imaš čvrstinu i kada možeš da pariraš u tom segmentu, u skoku, u intenzitetu, možeš da budeš u igri. Nije pitanje koji je tim talentovaniji. Mi možemo da se borimo, danas smo pokazali više nego prošli put. Oni mogu bolje, mi takođe, pa ćemo da vidimo u toj trećoj utakmci.

Ima li neko psihološkiu prednost sada?

- Ne znam. Domaći teren kakav je Pionir, pred punom dvoranom niveliše svaku „rasterećenost“ koju mi imamo zbog toga što je pritisak kao na njima. Pritisak je i nama jer želimo istu stvar – plasman u finale. Lako je reći oni su favoriti zato što igraju kući, a mi kao nismo. To je individualna stvar, nekim timovima odogovara, nekima ne, ali nadovezaću se, nema folozofije, moraš da izađeš i da se boriš, kada daš sve od sebe, šta god da se desi to je u redu. Samo da ne uđeš u svlačionicu i bude, e da je ovo ili ono… 

Utakmica je bila jako tvrda, oba tima su imala problema sa faulovima...

- To je cena toga da igraš čvrsto. Sledeći stadijum je da probaš čvrsto i pametnije, pa onda da igraš čvrsto pa da neko od saigrača preuzme faulove, pa je sledeći stadijum da igraš čvrsto i ne ostaviš 1 na 1 na „lou postu“ na kraju i taj njihovi napad sa Ledejom. Najvažnije da smo pobedili, drago mi je da su igrači stavili tim ispred sebe i to je dobro.

Kako zaustaviti Ledeja? Večeras je postigao 28 poena.

- Naći ćemo način i pokušaćemo. On je dominantan igrač u ovoj ligi na toj poziciji. Stvarno je dobar, i unutra i u skoku, šutu, prodoru. Daje koševe na različite načine, ne bi bio u ekipi sa takvim ambicijama da ne vredi. 

Pobednička trojka? Da li je ona akcija bila dogovor ili...?

- Ha, ha, ha, uradili smo baš ono što smo planirali. Šalu na stranu, pogledaćete utakamicu ponovo, kada imamo više tih prodora i kada se krećemo bez lopte, što je generalno odlika Partizana i oni su u tome ekstremno dobri, sigurno najbolji u ovoj ligi u promeni mesta bez lopte, e kada mi u nekim momentima dodamo to sigurno smo bolji. Na kraju otvorili smo iskusnom igraču, koji je ušao svež sa klupe, poslednji šut. Možda sam ga i duže držao, ali na kraju se isplatilo… Danas smo pobedili, idemo dalje…

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike