Virtus silovito kreće u Evroligu: Milutinov je prva opcija, sa njim u paru možda još jedan partizanovac!

13.05.2022

10:59

0

Ogromne pare hoće da ulože u tim po povratku u elitu

Virtus silovito kreće u Evroligu: Milutinov je prva opcija, sa njim u paru možda još jedan partizanovac!
profimedia-0669828730 - Copyright Profimedia

Konačno se Virtus vratio u Evroligu, posle 15 godina. To je uradio pobedom nad Bursom u finalu Evrokupa, a najbolji u tom ključnom meču bio je, naravno, Miloš Teodosić.

Virtus i sada ima prilično respektabilan tim, očilgedno najjači u Evrokupu. Pored kapitena Srbije, tu su i Marko Belineli, Toko Šengelija, Danijel Haket, Alesandro Pajola, kao i MVP takmičenja ove sezone Mam Žete.

Ipak, klub veličine Virtusa sigurno se neće zadovoljiti začeljem tabele Evrolige i zato mu trebaju pojačanja. Ako znamo da je ceo projekat počeo dovođenjem Miloša Teodosića, za očekivati je da on ostane, kao i trener Serđo Skariolo.

Prema pisanju italijanskih medija, prva meta Virtusa je Nikola Milutinov! Srpski centar je igrač CSKA, gde je otišao pre dve godine. Boravak mu tamo nije bio sjajan zbog povreda, ali se u poslednje vreme oporavio i ponovo pokazuje da je jedan od baš najboljih centara Evrope.

Naravno, on ima važeći ugovor sa CSKA, ali je teško poverovati da će ostati u Moskvi i uskratiti sebe za Evroligu. Milutinov ima ugovor sa "armejcima" do 2023, što znači da će Virtus morati da plati obeštećenje.

Od kada je počeo oružani sukob u Ukrajini, Virtus je doveo dva pojačanja iz Rusija – Šengeliju i Haketa, koji je sam platio 100.000 evra obeštećenja i potpisao do leta 2024. Gruzijac je potpisao do kraja sezone i on može da bira gde će, ali nije nemoguće da ostane u Bolonji.

Ambicije Virtusa se znaju, a Italijani pišu da će budžet kluba za sledeću sezonu biti 25 miliona evra! Kad smo već kod toga, tamošnji mediji navode da je još jedna opcija za centra još jedan bivši partizanovac – Jan Veseli.

Profimedia
 

"Leteći Čeh" ima ugovor sa Fenerom do 2023, ali nije nemoguće  da dođe do rastanka na kraju ove sezone. Ovo mu je osma u Istanbulu, tamo je osvojio titulu evropskog prvaka, postao MVP Evrolige i bio član idealne petorke kontinentalnog takmičenja.

Videćemo, vreme će pokazati, svakako da nas čeka zanimljivo leto.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike