Teodosić ponovo u Evroligi, Alimpijevićevi "pitbulovi" nisu ispunili san, Virtus osvojio Evrokup!

11.05.2022

20:30

0

Kapiten Srbije predvodio bolonjskog velikana na putu povratka u elitu

Teodosić ponovo u Evroligi, Alimpijevićevi "pitbulovi" nisu ispunili san, Virtus osvojio Evrokup!
profimedia-0690405953 - Copyright Profimedia

Virtus je u finalu kupa pobedio Bursu 80:67 (25:12, 16:19, 21:22, 18:14) i tako osvojio Evrokup.

Alimpijevićević je proglašen za najboljeg trenera Evrokupa, više nego zasluženo, jer je doveo do finala tim kome je retko ko predviđao i plej-of uopšte.

Ipak, Bursa je redom rušila favorite – Partizan, Cedevita Olimpiju i Andoru – i to sve u gostima i došao do finala, gde je čekao jedan od najvećih favorita takmičenja, tim koji dugo sanja Evroligu.

Dalje, ipak, nije mogla. Serđo Skariolo je uradio pravu stvar, prepustio je Teodosiću kontrolu meča, a on mu je vratio sa 21 poenom i doveo tim do velikog trofeja.

Virtus je prošle sezone osvojio titulu prvaka Italije posle 20 godina, predvođen Aleksandrom Đorđevićem, a sad je izborio povratak u Evroligu prvi put od sezone 2007/08, i pritom osvojio još jedan evropski trofej.

Virtus je prošle sezone ispao u polufinalu od Uniksa, direktnog konkurenta za Evroligu, ali ove sezone mu zaista nije bilo ravnog. Tim Serđa Skariola rušio je sve pred sobom, a Teodosić, Marko Belineli, Toko Šengelija, Danijel Haket, Alesandrom Pajolom, kao i MVP takmičenja Mam Žete zasluženo su osvojili vredni trofej.

Iako porazi nisu prijatni, Alimpijević i Bursa mogu samo da dignu glavu gore i sa ponosom gledaju na ovu istorijsku sezonu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike