Kad ne ide Voriorsima, ide Kariju i to sa penala: Boston šampionski "brejknuo" šampiona (VIDEO)

10.05.2022

05:31

0

Golden Stejt sada vodi sa 3:1, dok su Seltiksi izjednačili na 2:2

Kad ne ide Voriorsima, ide Kariju i to sa penala: Boston šampionski "brejknuo" šampiona (VIDEO)
Tan2022-1-28_65839945_0 - Copyright Tanjug/AP

Ljubitelji NBA lige i noćas su pratili sjajne duele u plej-of seriji. Golden Stejt Voriorsi su poveli sa 3:1, dok su Boston Seltiksi stigli do izjednačenja, 2:2.

Voriorsi su iznenađujuće imali loše šutersko veče, ali Memfis nije uspeo da kazni promašaje iz igre, te su poraženi sa 101:98. Ali, ono što je bilo očekivano u ovom duelu, glavni igrač na parketu bio je Stef Kari. Nemanja Bjelica ponovo nije bio na parketu.

Iako je nizao promašaje za tri poena, što je prosto neverovatno, pronašao je način, da sa penala, Voriorsima donese i treću pobedu.

Imao je Memfis veliku priliku u ovom susretu. Na tri minuta do kraja čuvali prednost, a onda je Kari preuzeo odgovornost i sa osam poena i to sa penala, rešio pitanje pobednika. Meč je završio sa 32 poena, pet skokova, osam asistencija.

Voriorsi sada vode sa 3:1 u seriji i prvu meč loptu za finale konferencije imaće u narednoj utakmici u Memfisu. 

Boston Seltiks je do 2:2 u seriji stigao sa Milvoki Baksima i to na terenu rivala, a trijumfovali su sa 116:108.

Retko ko je verovao da Seltiksi mogu nešto više da učine nakon što su sa 1:2 otišli u goste Baksima, već je sve mirisalo da ćemo dobiti prvog finalistu.

Poslednja četvrtina bila je po meri šampiona, kada je i nastao preokret. Odličan je bio dvojac Al Horford i Džejson Tejtum, koji su ubacili po 30 poena i predvodili goste do pobede.

Seltiksi su tokom većeg dela meča zaostajali, a Milvoki je pak imao i dvocifrenu prednost. Onda je u finišu usledila serija 18:5 i nastao je veliki preokret. Gosti su u poslednjem kvartalu ubacili 43 poena, a od toga Horford i Tejtum čak 28.

U poraženom sastavu, blistao je standardno Janis Adetokumbo sa 34 poena i 18 skokova.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike