Spektakl na terenima KK Partizan: Najbolji basketaši Evrope na jednom mestu!

06.05.2022

15:05

0

Najavljeno učešće timova iz Španije, Letonije, Francuske, Hrvatske, i mnogih drugih

Spektakl na terenima KK Partizan: Najbolji basketaši Evrope na jednom mestu!
basket - Copyright MN Press

Jedan od najmlađih olimpijskih sportova, basket 3 na 3 doživljava veliku ekspanziju ne samo u našoj zemlji već i u Evropi.

Na terenima KK Partizan 16. i 17. maja biće organizovan prvi u seriji turnira 3 na 3 u kojima će učešće uzeti neki od najboljih basketaša Evrope. 

Međunarodni karakter turnira verujemo da će doprineti velikoj popularizaciji ovog sporta.
Najavljeno je učešće timova iz Španije, Letonije, Litvanije, Slovenije, Francuske, Hrvatske, Kine, Holandije, Mađarske i drugih zemalja. 

Naravno kada je popularizacija domaćeg sporta u pitanju, neizostavni partneri u tom procesu su naša medijska kuća Arena Channels Group i naša matična kompanija Telekom Srbija.

Pored vrhunskog spektakla kojem ćemo prisustvovati na terenima na Kalemegdanu, pokazaćemo i društvenu odgovornost tako što će se prvog dana turnira pod koševima boriti juniori i košarkaši u kolicima.

Na ovaj način Arena i Telekom žele da istaknu važnost bavljena sportom svih društvenih kategorija.

Drugog dana turnira, seniorski timovi će se boriti za nagradu od 200.000 dinara, karte za fajnal- for Evrolige u Beogradu i FIBA bodove.

- Čast nam je da budemo deo ovog projekta jer, osim toga što otkupljujemo najbolji svetski sport,
želimo da sponzorišemo ono najbolje što dolazi iz Srbije. Naša strategija je da 50 odsto programa na TV Arena sport, koja je najveća sportska televizija u regionu, bude naša proizvodnja jer tako možemo da utičemo na mlade ljude da se bave sportom
- poručio je direktor Telekom Srbije Vladimir Lučić, a prvi čovek Arena Channels Group, Nebojša Žugić je dodao:

- Imamo tu sreću da živimo u eri najvećeg ulaganja države u sport, pre svega zahvaljujući predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću, a zatim Vladi i ministarstvu omladine i sporta. Širom zemlje niču novi tereni i sportski objekti, a naš cilj ja da vratimo mlade ljude na sportske terene. Svaki kraj dobija barem po jedan koš, gde će odrastati novi.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike