Zbogom, legendo! Sahranjen Zoran Sretenović, jecaji odjekuju Beogradom! (FOTO)

03.05.2022

14:12

0

Autor: 24sedam

Legendarni košarkaš ispraćen na večni počinak na Kumodraškom groblju

Zbogom, legendo! Sahranjen Zoran Sretenović, jecaji odjekuju Beogradom! (FOTO)
zoran sretenović (7) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Svet je postao lakši za jednog velikana, košarka je izgubila istinsku legendu. Zoran Sretenović sahranjen je na Kumodršakom groblju u Beogradu.

Jecaji su odjekivali dok je tužna povorka pratila velikog Sretenovića na večni počinak.

Porodica, prijatelji i mnogobrojne košarkaške kolege na poslednji put ispratili su čuvenog Sretu.

Nešto ranije na komemorativnom skupu od Zorana su se oprostili njegov "Burazer" Dino Rađa, saigrač iz Partizana i kum Zoran Stevanović, kao i predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović.

- Govoriti o čoveku koji je bio među omiljenim igračima istovremeno i ne tako omiljenim među rivalima je teško. Noseći dres reprezentacije Zoran Sretenović i ja prošli smo godine uspeha, ali i izolacije, kada smo se okupljali u Atini kako bi bilo zajedno i dočekali bolje dane. Ti dani su došli, pa smo posle četiri godine ponovo zaigrali u dresu reprezentacije i ponovo postali prvaci Evrope. Pričati o zajedništvu i svemu što nas je tada naučilo da živimo kao jedan, bojim se da nemamo toliko vremena. Dok je nas Sreta neće biti zaboravljen, uvek ćemo ga nositi u našim srcima, kao saigrača, druga, dobrog prijatelja i čoveka. U ime KSS i svoje ime upućujem zahvalnost Sreti za sve što je dao košarci, istovremeno upućujem saučešće porodici i prijateljima - rekao je Danilović.

Tugu sa suprugom Nadom, ćerkom Miom i sinom Markom delili su selektor Svetislav Pešić, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković, Vlade Divac, Dejan Tomašević, Miroslav Berić i brojni košarkaški asovi.

Zoran Sretenović sahranjen je danas, 3. maja, u Beogradu, a njegov duh ostaće prisutan u brojnim dvoranama širom Evrope.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike