Burazeru, znam da ne bi voleo da plačemo i tugujemo! Mirno ti more! Rađin oproštaj od Sretenovića para dušu

03.05.2022

13:01

0

Autor: 24sedam

Zajedno su igrali u Jugoplastici i od tada su bili "braća"

Burazeru, znam da ne bi voleo da plačemo i tugujemo! Mirno ti more! Rađin oproštaj od Sretenovića para dušu
komemoracija-sretenovic--012 - Copyright MN Press

Oprašta se košarkaški svet od legendarnog Zorana Sretenovića. Od saigrača, prijatelja, kolege, supruga, oca... Od velikog čoveka.

Sretenović je danas sahranjen u Beogradu, a na komemorativnom skupu u Košarkaškom savezu Srbije emotivan i dirljiv govor održao je Dino Rađa. Njih dvojica su bili deo one Jugoplasitke koja je harala Evropom.

- Di si, burazeru? Tako smo do zadnjeg dana komunicirali on i ja. Sve prijatelje iz tog vremena smatram svojom braćom, ali sam svakog zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao Burazeru - rekao je Rađa i naglasio da Sretenović ne bi voleo da se zbog njega tuguje.

- Kad je došao u Split 1986, nekako smo se povezali najviše on i ja. Možda zato što su am cure bile košarkašice, pa smo imali neke zajedničke teme. Ali svakako, pričati o njemu kao o čoveku... Mislim da on ne bi voleo da mi sada plačemo i tugujemo jer je bio veseljak. Ceo život mu je bio za...ancija. To je bio Streta kakog ću ja pamtiti i kakvog bi voleo svi da pamte. Mirno more, burazeru - istakao je Rađa.

 

Tuga je ipak bilo sve što se može osetiti, kako na komemoraciji, tako i tokom ispraćaja Zorana Sretenovića na večni počinak.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike