Burazeru, znam da ne bi voleo da plačemo i tugujemo! Mirno ti more! Rađin oproštaj od Sretenovića para dušu

03.05.2022

15:01

0

Autor: 24sedam

Zajedno su igrali u Jugoplastici i od tada su bili "braća"

Burazeru, znam da ne bi voleo da plačemo i tugujemo! Mirno ti more! Rađin oproštaj od Sretenovića para dušu
MN Press

Oprašta se košarkaški svet od legendarnog Zorana Sretenovića. Od saigrača, prijatelja, kolege, supruga, oca... Od velikog čoveka.

Sretenović je danas sahranjen u Beogradu, a na komemorativnom skupu u Košarkaškom savezu Srbije emotivan i dirljiv govor održao je Dino Rađa. Njih dvojica su bili deo one Jugoplasitke koja je harala Evropom.

- Di si, burazeru? Tako smo do zadnjeg dana komunicirali on i ja. Sve prijatelje iz tog vremena smatram svojom braćom, ali sam svakog zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao Burazeru - rekao je Rađa i naglasio da Sretenović ne bi voleo da se zbog njega tuguje.

- Kad je došao u Split 1986, nekako smo se povezali najviše on i ja. Možda zato što su am cure bile košarkašice, pa smo imali neke zajedničke teme. Ali svakako, pričati o njemu kao o čoveku... Mislim da on ne bi voleo da mi sada plačemo i tugujemo jer je bio veseljak. Ceo život mu je bio za...ancija. To je bio Streta kakog ću ja pamtiti i kakvog bi voleo svi da pamte. Mirno more, burazeru - istakao je Rađa.

 

Tuga je ipak bilo sve što se može osetiti, kako na komemoraciji, tako i tokom ispraćaja Zorana Sretenovića na večni počinak.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi