FMP-ova drama sa tužnim krajem! Ogast provukao Cedevitu Olimpiju trijumfalno kroz Železnik!

22.04.2022

21:02

0

Autor: 24sedam

Šteta za mladi tim Pantera

FMP-ova drama sa tužnim krajem! Ogast provukao Cedevitu Olimpiju trijumfalno kroz Železnik!
_FMP_vs_COL_88 - Copyright MN Press

Iako utakmica u Železniku nije imala nikakav rezultatski značaj, košarkaši FMP-a i Cedevite Olimpije do poslednjeg sekunda borili su se svim silama za pobedu. Na kraju su srećniji i spretniji bili gosti, koji su u veoma dramatičnoj završnici slavili u beogradskom predgrađu 77:75 (24:23, 21:11, 15:24, 17:17).

Mladi „panteri“ su sjajno počeli meč, sredinom prve deonice već su imali dvocifreni plus (19:9), ali su gosti tada dodali gas i serijom 15:2 već do odlaska na prvi dvominutni napravili preokret.

Na krilima sjajne završnice uvodnog kvartala izabranici Jurice Golemca su nastavili da „melju“ FMP, koji je posle još jedne velike serije gostiju (14:1) bio u minusu od 14 poena (44:30, 18. minut).

Međutim, kao i tokom cele sezone talentovana ekipa Nenada Stefanovića nije ni pomišljala da istakne belu zastavu. Konsolidovali su se „panteri“ tokom velikog odmora i već do isteka 30. minuta zaostatak spustili na jedan posed, da bi sa četiri vezana poena na startu poslednjeg kvartala stigli i do vođstva (62:60).

U poslednjoj četvrtini viđena je prava drama. Obe ekipe imale su po jednu seriju (Cedevita Olimpija 8:2 za plus četiri 68:64, pa odgovor FMP 8:0 za plus pet minut i po pre kraja), da bi u ultra zanimljivom finišu „panteri“ na plus dva prokockali dva napada što su gosti kaznili i najpre trojkom Murića stigli do preokreta, da bi potom sa četiri vezana ubačena slobodna bacanja Ogusta (poslednja dva tri sekunde pre kraja) stigli do trijumfa.

Najzapaženiji u pobedničkom timu bio je Zek Ogast sa 15 poena, u redovima domaćih Brajs Džons je postigao 23 poena.

AdmiralBet ABA liga - rezultati
Krka - Mega 62:79
Cibona - Zadar 80:73
FMP - Cedevita Olimpija 75:77

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike