Ne smem i neću to da radim! Jokić pokušao da objasni burnu reakciju i emocije - odgovor leži u košarci (VIDEO)

19.04.2022

06:52

0

Nikola je bio provociran i fauliran više puta, što sudije nisu sankcionisale

Ne smem i neću to da radim! Jokić pokušao da objasni burnu reakciju i emocije - odgovor leži u košarci (VIDEO)
Tan2022-4-19_44435411_0 - Copyright Tanjug/AP

Srpski košarkaš Nikola Jokić noćas je bio u centru pažnje na terenima NBA lige, kako zbog još jedne sjajne partije, tako i zbog sukoba sa Gerijem Pejtonom i sudijama.

Nagetsi su poraženi i u drugoj utakmici plej-ofa od Golden Stejt Voriorsa, a Jokić, koji je najbolji pojedinac ekipe tokom cele sezone, više nije mogao da kontroliše bez i emocije, te je naseo na provokaciju.

Nakon utakmice, govorio je na konferenciji za medije, koju će pamtiit ipak po lošem, jer je isključen na sredini četvrte četvrtine.

- To je što je. Ne smem to da radim i neću to da radim, ali mislim da sam tada bio fauliran, jer se čuo udarac i zato sam tako reagovao. Sudija je rekao da nije faul, to je bilo njegovo viđenje situacije - prokomentarisao je Jokić isključenje.

Novinare su zanimali i detalji sukoba sa Gerijem Pejtonom mlađim, kada je srpski centar krenuo da se obračuna.

- Ne mora to da radi. Zato sam tako reagovao - kratko je prokomentarisao, te pojasnio zašto je teško kontrolisati emocije.

- Mislim da odgovor leži u košarci, samo nećeš da izgubiš ili hoćeš da pobediš i to je to. Trudim se da pobedim i zbog toga sam tako reagovao kako sam reagovao.

Nakon poraza, igrači su porazgovarali otvoreno.

- Razgovarali smo i nadam se da ćemo uspeti da reagujemo i da nešto promenimo u igri. Nadam se da možemo da nađemo bolji ritam i u odbrani i u napadu. Nekada smo samo stajali u odbrani, i dozvoljavali im neke stvari koje smo znali da će raditi. Rekao sam ekipi i pre prvog meča da moramo i da gubimo zajedno i da pobeđujemo zajedno. Nismo podeljeni - kazao je Jokić, te prokomentarisao i treću utakmicu, koja će se irgati u noći između četvrtka i petka, u 4.00 po srednjoevropskom vremenu.

- Moramo da budemo usredsređeni na svoj plan igre, detalji su ključni – napraviš jednu grešku i nateraće te da platiš. Šampionski su tim. Znamo da će pogađati teške šuteve, to rade celog života, ali mi moramo u napadu da radimo ono što inače radimo - zaključio je Jokić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike