Šampion Milvoki evroligaškom odbranom srušio snove Čikaga, Finiks slomio Nju Orleansa

18.04.2022

05:11

0

Autor: 24sedam

Janis Adetokunbo predvodio Bakse do prve pobede u plej-ofu

Šampion Milvoki evroligaškom odbranom srušio snove Čikaga, Finiks slomio Nju Orleansa
janis - Copyright Tanjug/AP

Košaršaši aktuelnog šampiona lige Milvoki Baksi poveli su u plej-of seriji protiv Čikago Bulsa pobedom na svom parketu rezultatom 93:86, dok su igrači Finiksa bili bolji od Nju Orleansa sa 110:99.

Ulazak u poslednju fazu sezone izgleda da je uozbiljio igru u odbrani na većini NBA parketa. Baksi i Bulsi odigrali su pravu evroligašku utakmicu u kojoj su domaći imali samo u prvoj trećini visoku prednost (32:16), da bi se ona u nastavku meča lagano topila sve dok gosti nisu sredinom treće četvrtine serijom od 13:0 došli do totalnog preokreta - 64:69.

Od tog momenta igralo se koš za koš, više nije bilo moguće napraviti veću seriju i obezbediti mirniju završnicu, pa su Baksi tek u poslednjih 120 sekundi uspeli da naprave 6:0 i da tako stignu do konačnih 93:86.

Najbolji u timu Baksa bio je Janis Adetokunbo sa 27 poena i 16 skokova, dok je Čikago predvodio Nikola Vučević sa 24 poena i 17 skokoka.

Najbolji tim regularnog toka sezone Finiks nije dao ni promil nade Pelikansima da na startu razigravanja za titulu naprave veliko iznenađenje. Od prvog minuta su kontrolisali rezultat, pa su tako tokom drugog kvartala i kasnije imali prednost od čak 20 poena razlike. Briljirao je veteran Kris Pol sa 30 poena, deset asistencija i sedam skokova, a dobrog asistenta po navici je imao u Devinu Bukeru koji je ubacio 25 poena, uz osam asistencija i četiri skoka.

Kasno sinoć na Istoku su igrali Majami i Atalanta, a tim našeg Bogdana Bogdanovića izgubio je lako i ubedljivo, dok su u Bostonu Seltiksi u posldenjoj sekundi savladali Bruklin košem Džejsona Tejtuma.

 

 

Rezultati:

Milvoki - Čikago 93:86
Finiks - Nju Orleans 110:99

Nedelja:

Majami – Atlanta 115:91
Boston – Bruklin 115:114

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike