NBA je spreman za krunisanje Jokića! Ovo potvrđuje samo jedno - biće skandal ukoliko Srbin ne bude MVP!

15.04.2022

19:19

0

Autor: 24sedam

As Denvera završio sezonu na vrhu liste u borbi za prestižno priznanje

NBA je spreman za krunisanje Jokića! Ovo potvrđuje samo jedno - biće skandal ukoliko Srbin ne bude MVP!
Embid Jokić Janis - Copyright AP/David Zalubowski/Morry Gash/Kim Klement

NBA je spreman za krunisanje Nikole Jokića! Najjača košarkaška liga na svetu objavila je završnu listu u trci za MVP priznanje, na kojoj je as Denvera zauzeo prvo mesto! Iako ne znači ništa, veliki je dokaz da će biti skandalozna odluka ukoliko somborskom deranu oduzmu zvanje najboljeg košarkaša sveta.

Na zvaničnom sajtu najjače lige na svetu istakli su kako je sve bio svedok tri MVP sezone u isto vreme, ali da će samo jedan od trija Jokić/Embid/Adetokumbo poneti laskavo priznanje u jednoj od najujednačenijih MVP trka od početka novog milenijuma, kada su ligom vladali Šakil O'Nil, Kobi Brajant, Dirk Novicki, Tim Dankan, Džejson Kid, Kevin Garnet, Stiv Neš...

- Jokić završava sezonu 2021/22 na prvom mestu MVP trke, pošto je odigrao još bolju sezonu nego prošlu, kada je osvojio trofej. Predvodeći oslabljene Nagetse do 6. mesta na Zapadu, Jokić je odigrao skoro 200 minuta više od drugoplasiranog Embida, dok je prvi u istoriji prebacio 2000 poena, 1000 skokova i 500 asistencija u jednoj sezoni - objavljeno je na sajtu NBA lige.

Koliko je Nikolina takmičarska godina bila impresivna govori i to što je s prosekom od 35 poena, 16 skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti, postao tek peti košarkaš u istoriji najjače lige na svetu sa tim brojkama na kraju ligaškog dela sezone, pored legendi kao što su Hakim Oledžuon, Leri Bird, Karim Abdul Džabar i Džord MekGinis. Ujedno srpski reprezentativac postao je jedini igrač, uz Karla Melouna, sa pet uzastopnih dabl-dabl učinaka s najmanje 35 postignutih poena, uz 19 ostvarenih trip-dablova, naspram 16 prošlosezonskih.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike