Niko nikad kao Jokić! Srbin dobio nagradu i postao prvi igrač u istoriji Denvera kojem je ovo uspelo!

12.04.2022

17:47

1

Autor: 24sedam

Srpski centar ispisao nove stranice istorije Nagetsa

Niko nikad kao Jokić! Srbin dobio nagradu i postao prvi igrač u istoriji Denvera kojem je ovo uspelo!
Tan2022-3-15_31836358_0 - Copyright Tanjug/AP

Niko nikad kao Nikola Jokić! Koliko puta ste ovo pročitali u poslednje dve godine? Verovatno sasvim dovoljno da vam kultna rečenica Miroslava Nikolića „Sve je ovo normalno“ prva prođe kroz glavu kada se sjajni centar dovede u vezu sa istorijskim ostvarenjima na parketu.

E pa, Jokić je upravo otvorio još jednu stranicu istorije u najjačoj ligi na svetu. Ovoga puta klupsku. Jer, nijedan igrač Denver Nagetsa pre njega nije četiri puta proglašavan igračem meseca.

Nikoli je to pošlo za rukom pošto je NBA liga u objavila da je Srbin najkorisniji košarkaš Zapadne konferencije za mesece mart/april. Superstar Denvera je u tom periodu odigrao 19 utakmica (11 pobeda i osam poraza) i imao učinak od 31, 6 poena, 13,7 skokova i 7,5 asistencija, uz sjajan šut iz igre - 63,6 odsto.

 

 

Podsetimo, Jokić je isto priznanje dobio u januaru, a prethodne dve nagrade za ostvarenja meseca dobio je tokom prošle sezone u kojoj se okitio i MVP priznanjem.

Najkorisniji igrač za mart/april na istoku je Janis Adetokumbo, a rekorder NBA lige u ovom segmentu je Lebron Džejms, koji je 40 puta poneo priznanje za igrača meseca u svojoj konferenciji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike