I dalje plaćamo momke iz generacije Aleksa Marića! Ali, plate su u Partizanu redovne! Mijailović o aktuelnom momentu

11.04.2022

08:20

0

Autor: 24sedam

Predsednik Partizana govorio o aktuelnim temama

I dalje plaćamo momke iz generacije Aleksa Marića! Ali, plate su u Partizanu redovne! Mijailović o aktuelnom momentu
Ostoja Mijailović na utakmici Partizana - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Sezona se približava kraju, Partizan ulazi u najvažnije borbe i tu je dobra prilika da se podvuče crta i analizira do sada urađeno.

To je učinio predsednik Ostoja Mijailović u razgovoru za klupsku televiziju.

- Sezonu smo počeli pobednički, kasnije se dogodio mali pad, jer je mlad tim, nov tim. Treba biti realan, mi smo renovirali čitav tim. Bilo je za očekivati da igra padne, a to se dogodilo kada je najmanje bolelo. Poslednjih nekoliko utakmica mlada ekipa igra fantastično. Vidi se rad jednog od najvećih profesionalaca. Mislim da će ekipa još da raste - rekao je Mijailović. 

Za razliku od prethodnih sezona, ljudi koji vode Partizan su se pomerili u stranu i sav fokus je na igračima. Na to je Mijailović ponosan.

- Želeo sam da ostanem van fokusa, pomerio sam se sa strane, za razliku od prethodnih sezona kada sam morao da branim klub. Sačuvali smo klub, napravili smo zaštitni zid. Mislim da javnost nije svesna koliko je teško da u današnje vreme plate budu na vreme, da klub funkcioniše, da ima uslove... Špekulacije o tome da imamo beskonačno mnogo novca od države su samo floskula na štetu našeg kluba. Borimo se. 

Kupovina karata je važan detalj koji mnogo pomaže Partizanu.

- Dosta godina se finansiramo od strane navijača, oni su naš najveći pojedinačni sponzor. To uvek kažem. Videli ste u Ljubljani, pa čak i protiv Mege, pa u Baru, da su karte između 15 i 20 evra. Finansijska situacija nije sjajna, nikada nije sjajna. Aleks Marić je i dalje na platnom spisku. Kada delimo plate delimo i momcima iz generacije Aleksa Marića. Puno recidiva nas prati. Nisam hteo o tome da pričam, ali sada pred plej-of... Naši mladi momci se pune energijom. Želimo da karte budu pristupačne, ali i da napunimo budžet da platimo plate na vreme. Sponzori kasne sa uplatama. Delimo karte na vreme. Redovno primaju plate i zaposleni u klubu.

Partizan apsolutno stremi ka Evroligi.

- Pričao sam i sa Željkom, veliko je poštovanje za ono što radimo. Jedva čekam, ne mogu da dočekam, da igramo viši nivo takmičenja. Mi smo organizacijom davno prevazišli nivo Evrokupa. Imamo dobar tim, nije preskup, perfektan stručni štab. Daleko to manje košta Partizan nego što je taj stručni štab koštao u Fenerbahčeu, ali opet košta. Mi moramo da uđemo u Evroligu, na korak smo od toga. Ne možemo da igramo Evrokup. Navijači treba da prepoznaju pravi momenat. Od naredna dva meseca će mnogo zavisiti, zato niko ne treba da ostane kod kuće. Nisam video da neko više voli Partizan od Obradovića.

 

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike