Bjelica sačuvao "ratnicima" treće mesto pred poslednji meč u regularnom delu sezone

10.04.2022

05:20

0

Autor: 24sedam

Srpski reprezntativac u odsustvu dvojice najboljih igrača Karija i Tompsona preuzeo odgovornost u Teksasu

Bjelica sačuvao "ratnicima" treće mesto pred poslednji meč u regularnom delu sezone
bjelica1 - Copyright Tanjug/AP

Bez Stefa Karija i Kleja Tompsona, ekipa Golden Stejta u pretposlednjem meču regularnog dela sezone pobedili su San Antonio rezultatom 100:94.

Veoma bitnu pobedu doneli su "drugopozivci" Džonatan Kaminga i Džordan Pul sa po 19 poena, a odličnog pomagača imali su i u srpskom reprezentativcu Nemanji Bjelici koji je za 16 minuta na parketu postigao 12 poena, uz dve asistencije i skoka i jednu ukradenu loptu (2/3 za tri, 4/4 slobodna bacanja).  U domaćem timu zaigrao je bivši centar Partizana, Australijanac Džok Lendejl koji je postigao šest ponea, 11 skokova i dve asistencije za 27 minuta igre.

Bila je to veoma važna pobeda, ali se ništa definitivno nije rešilo što se tiče plasmana na tabeli. "Ratnicima" ostaje još jedan veoma važan meč, protiv Nju Orleansa u gostima, koji će takođe, igrati sa imperativom pobede.

Ako žele da zadrže treću poziciju i prednost domaćeg terena u plej-ofu tim Stiva Kera moraće da ide i na peti trijumf u nizu, jer će se u u suprotnom preseliti na poziciju niže ukoliko Dalas bude bolji od San Antonija.

Dve ekipe će u tom slučaju imati isti broj pobeda, ali Dalas u međusobnom odmeravanju snaga ove sezone vodi sa 3:1, pa će stoga Luki Dončiću i Mevsima pripasti bolja pozicija pred razigravanje.

 

 

Rezultati:

Memfis - Nju Orleans 141:114
San Antonio - Golden Stejt 94:100
LA Klipers - Sakramento 117:98

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike