Cibona mora da se iseli iz "Draženovog doma": Klub dužan milione, uprava govori o sabotaži

08.04.2022

08:54

0

Rok je do 30. aprila

Cibona mora da se iseli iz "Draženovog doma": Klub dužan milione, uprava govori o sabotaži
20121124mmHala02 - Copyright MN Press

Košarkaši Cibone nalaze se pred promenom domaćeg terena.

"Košarkaški centar Dražen Petrović" hala je u kojoj Cibona igra od službenog otvaranja 1987. a kako prenose hrvatski mediji, uskoro bi i to moglo da se promeni.

Naime, Ciboni zbog dugova preti izbacivanje iz dvorane koja je doslovno njihova kuća, s ve to zbog dugova i neregulisanih finansija.

Neizmirena dugovanja, sprečavaju Cibonu da na konkursu ponovo iznajmi dvoranu poznatu pod i Draženov dom.

- Cibona se svake godine prijavljivala na nadmetanje javnih potreba i na osnovu istog dobijala pravo na korišćenje dvorane, no na ovogodišnji nije mogla aplicirati jer su za prijavu bili potrebni "čisti papiri" o poslovanju kluba - pišu Hrvati.

Takođe se navodi da Cibonina uprava nije uspela da pronađe račune kojima bi opravdala milione koje je dobijala od Grada Zagreba, pa je u klub stigao dopis da se zaključno sa 30. aprila moraju osloboditi svi prostori koje trenutno koristi Cibona (kancelarije, svlačionice, ambulanta...).

Nova uprava Cibone je pre otprilike mesec dana saopštila da klupski dug iznosi najmanje 33,7 miliona kuna (4.6 miliona evra).

- Ugovor prema kojem investitor do 30. juna treba izvršiti dokapitalizaciju u visini postojećeg Ciboninog duga je potpisan. Pravnim smicalicama žele nas izbaciti iz dvorane, ali i posledično je doveden u pitanje sporazum koji je sklopljen s investitorom - objasnio je direktor Cibone Mauro Lukić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike