Otišao je najveći, veliki "Kouč Kej"! Ispraćen je porazom, ali će se o njegovoj karijeri pričati godinama i godinama (FOTO)

03.04.2022

09:40

0

Autor: 24sedam

Njegov tim je poražen u polufinalu Fajnal-fora NCAA lige

Otišao je najveći, veliki "Kouč Kej"! Ispraćen je porazom, ali će se o njegovoj karijeri pričati godinama i godinama (FOTO)
Tan2022-4-3_62340754_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/David J. Phillip

Još jedna velika trenerska karijera je došla do kraja. Majk Kžiževski je posao na klupi univerziteta Djuk okončao porazom od Severne Karoline rezultatom 81:77 u polufinalu Fajnal-fora NCAA lige.

Za Kžiževskog ovo je bio 13. Završni turnir u karijeri, a zanimljivo da mu je ova utakmica sa najvećim rivalom bila 100. međusobna. Još zanimljiviji podatak je da nakon ove pobede Severne Karoline obe ekipe imaju po 50 pobeda za vreme mandata "Kouč-Keja".

U finalu će Severna Karolina za protivnika imati Kanzas koji je ubedljivo savladao Vilanovu sa 81:65.

Ali vratimo se junaku ove priče koji je od 75 godina života 42 godine vodio "plave đavole" (Blue Devils). Završio je karijeru sa učinkom 1.129 - 309.

- Nije sada reč o meni, posebno ne sada. Kao trener, brinem samo o ovim momcima. Već su plakali na terenu i to je jedina stvar o kojoj razmišljam - kazao je Kžiževski koga su samo dve pobede delile od šeste titule u NCAA.

- Rekao sam svojoj supruzi Miki da je ovo poslednja godina. I da idemo na to (na titulu). I da ću sve da uložim. Imali smo problema na tom putu, ali su pobedili u 32 utakmice - dodao je čovek koji je tri puta bio biran za trenera godine.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike