Bogdan je u NBA stigao kao šampion Evrope, a na treningu nije mogao ni da šutne: Isplivale nepoznate priče iz Kingsa

30.03.2022

19:24

0

Saša Pavlović je podsetio na napredak lige i srpskog beka u njoj

Bogdan je u NBA stigao kao šampion Evrope, a na treningu nije mogao ni da šutne: Isplivale nepoznate priče iz Kingsa
bogdan2 - Copyright Tanjug/AP

Bogdan Bogdanović je formu u NBA ligi, tokom ove sezone, tempirao za finiš, te u poslednjim utakmicama igra odlično.

Ipak, evidentno je da mnogo puta nije bilo lako, ni uspešno, a njegovog puta u NBA, setio se bivši saigrač iz Partizana, Aleksandar Saša Pavlović, te je podelio i neke anegdote.

Naime, period privikavanja do jednog od pouzdanijih šutera svoje ekipe, od novajlije, bio je i te kako problematičan. O tome je govorio i Pavlović.

- Svake godine NBA uvodi neka nova pravila gde dosta štiti napad i onda ti daje mogućnost da si bolji u napadu jer odbranu limitira faulovima. I onda samim tim napreduje košarka. Evo sećam se na primer Bogdanove prve sezone kad je otišao. Bogdan, koji je bio najbolji igrač Evrope u tom trenutku, osvojili su Evroligu, uzeo titulu i kaže: 'Brate, nisam uspeo da šutnem na treningu. Znači, kako primim loptu, ako ne pogledam istog sekunda ka košu, tu mi je igrač, ne mogu da mrdnem'. Rekao sam mu - to ti je to, ako imaš bukvalno stotinku vremena, moraš da se dižeš na šut - ispričao je Pavlović u podkastu "Jao Mile".

A nakon perioda privikavanja, Bogdan je pokazao šta zna.

- Bogdan je veliki radnik i mnogo veruje u sebe, pa se prilagodio vrlo brzo. Ali hoću da ti kažem kako je šokantno kad ti dolaziš s nekog visokog nivoa košarke, Bogdan sa još većeg nego ja tada. Mislio je da je dovoljno brzo ono što je radio u Evropi, pa nije mogao da pogleda na koš na treningu. Ima dosta razlike i uglavnom je to brzina i njihov talenat u odnosu na nas - rekao je Aleksandar Pavlović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike