Čović o Zvezdi na Fajnal foru i Radonjićevom novom ugovoru: Treba da vidimo i da li će ostati ova uprava

18.03.2022

18:32

0

Autor: 24sedam

Zanimljive izjave prvog čoveka crveno-belih

Čović o Zvezdi na Fajnal foru i Radonjićevom novom ugovoru: Treba da vidimo i da li će ostati ova uprava
Nebojša Čović - Copyright MN Press

Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović govorio je za B92 o aktuelnim dešavanjima i dotakao se eventualne mogućnosti da crveno-beli zaigraju na Fajnal foru u Beogradu. Takođe, govorio je o eventualnom novom ugovoru Dejana Radonjića.

Čović i istakao da veruje da Rusi sledeće godine neće igrati Evroligu i da će to izazvati, kako kaže, mnoga "veslanja". 

- Ja mogu da zamislim kakav bi ambijent bio, ali siguran sam da bi nas taj ambijent, ako bi se to dogodilo, tako nosio da bismo bili nepobedivi. Ali treba da budemo na zemlji, da uradimo koliko možemo. Već u ponedeljak posle Barselone igramo sa Cibonom. To je još jedan otežavajući faktor klubova koji igraju ABA ligu, dok recimo Real, Barsa, imaju garantovano mesto u Evroligi. Ne znam kako stoje i kako će biti, biće tu raznoraznog "veslanja" i manipulacija - rekao je prvi čovek Zvezde za B92.

Da li će Dejan Radonjić biti trener crveno-belih i sledeće sezone?

- Sledeća sezona, prvo treba da ostane stručni štab i Dejan Radonjić. Takođe treba da vidimo da li će ostati ova Zvezdina uprava, pošto je prošlo već 11 godina, između sebe treba da vidimo, vidite i da ima kandidata, ljudi sve znaju. Pod tri, treneri i stručni štab treba da naprave skauting i selekciju. Zašto sam pomenuo upravu, pričamo o EL, mislim da treba da krenemo u ambiciju, Bajern i Asvel prave novu halu, dajte pomozite nam da i mi krenemo da pravimo halu, ili da imamo mi svoju halu, neku od ovih postojećih. Pa da budžet imamo izvestan u junu i avgustu od 80 odsto, svih 11 sezona samo počeli sa budžetom koji je bio 30 odsto siguran, a to utiče na nervni sistem i zdravlje.

Da li je bilo razgovora između Čovića i Radonjića?

- Onako, između redova, ali toliko nam je naporna sezona da ne stižemo o tome da pričamo, a i Dejan je takav profil čoveka da je posvećen radu, ako uđete sa nekim idejama, destabilizovaćemo ga. On mora sada da priča o Barseloni. Dao sam vam mini plan i šta je pod jedan, dva i tri. Ne možete u Evroligi biti po principu improvizacije, a ja sa 50 godina iskustva u košarci sam poslednji čovek koji bi to tako hteo da nastavi. Sve drugo sam osvojio - zaključio je Čović.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike