Oborena glava, reči jedva naviru: Nikola je objasnio ko je bio najgori u porazu od Klipersa (video)

26.12.2020

08:05 >> 08:10

0

Autor: D. B.

Centar Denvera posle poraza od Klipersa jedva smogao snage da odgovara na pitanja

Oborena glava, reči jedva naviru: Nikola je objasnio ko je bio najgori u porazu od Klipersa (video)
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Glava oborena. Pogled ka podu. Glas tih, jedva čujan. Tako je Nikola Jokić izgledao posle poraza njegovog Denvera u nadmetanju sa Los Anđeles Klipersima, iako je bio na ivici da upiše drugi tripl-dabl već u drugom meču nove NBA sezone.

Pročitajte još

Nikola je pokušao da objasnio da mu statistika na meču ne znači ništa i to je bilo vrlo slikovito.

– Ja sam imao najgori plus-minus odnos od svih igrača Denvera večeras. Ne znači ništa što sam imao tako dobru statistku, pošto kada sam bio na terenu mi smo najubedljivije gubili. Statistika je najbolja slika, samo stvarno ne znam čega. Moramo da igramo bolje, da se nekako probudimo, da se borimo i ginemo jedan za drugog. To je jedini put ka nekoj boljoj sezoni – gotovo u neverici je govrio Nikola posle drugog poraza u prva dva kola u NBA ligi.

Šta je bio problem na meču protiv Klipersa?

– Ne znam. Stvarno ne znam. Bolje su šutirali. Nije da su imali sve lake šuteve, ali imali su sjajne procente. Trebalo je bolje, ali to nam je što nam je. Moramo da se držimo zajedno i da smislimo šta ćemo – vrteo je glavom Jokić.

Šta prvo mora da se menja?

– Moramo da imamo što manje praznih minuta. Te loše minute moramo da skratimo. Mi smo se opuistili protiv Sakramenta, a imali smo kontrolu utakmice. Uskoro sa njima ponovo igramo i moramo da igramo kako smo igrali u prvom poluvremenu tog meča.

Da li ste počeli lakše da se razmete sa Majklom Porterom juniorom?

– Teško je. Pokušavamo da shvatimo šta i kako. Majk sada igra više, ali on je samo jedan momak. Jako je talentovan, moramo više da ga koristimo, ali moramo da shvatimo kako.

Inače, u SAD uveliko traje debata, a trener Denvera Majk Meloun trpi kritike zbog toga što u je protiv Klipersa Portera juniora ostavio na klupi tokom čitave četvrte četvrtine. Na društvenim mrežama navijači čak traže od gazidi Denvera da Meloun bude otpušten zbog toga što Porter ne igra više.

Sezona Denvera nije počela kako su svi očekivali. Nikola jeste u dobrom ritmu, ali ekipa gubi. A Jokić ne deluje srećno…

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike