Zbog ovoga kažu da je Durent najbolji košarkaš današnjice, Irving prvi put gledao Netse kod kuće ove sezone (FOTO, VIDEO)

13.03.2022

20:00

0

Brutalna partija Durantule za trijumf Bruklina u matineu Njujorka

Zbog ovoga kažu da je Durent najbolji košarkaš današnjice, Irving prvi put gledao Netse kod kuće ove sezone (FOTO, VIDEO)
Tan2022-3-13_205729428_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Naravno da je Nikola Jokić naš i naravno da je zasluženo glavni kandidat za novo MVP priznanje, ali ne treba mnogo podsećanja zašto dobar deo sveta misli da je Kevin Durent najbolji košarkaš današnjice. Na to nas je podsetio u današnjem "matineu u Njujorku".

Niksi i Bruklin igrali su od podneva (18 sati po našem vremenu), a domaći Netsi su pobedili 110:107. Kod slavljenika je briljirao Durent sa 53 poena, što mu je rekord sezone.

Ne samo da je zatrpao koš rivala, nego je trojkom 56 sekundi pre kraja prekinuo "klackalicu" i doneo prednost svom timu od tri poena, posle čega je dao još četiri bacanja i zadržao prednost Bruklina za pobedu.

Samo jedan poen mu je falio da izjednači rekord karijere.

"Durantula" je imao još i devet asistencija i šest skokova, a ovo mu je bio 60. put u karijeri da na utakmici postigne 40 i više poena.

Utakmica je bila posebna i po tome što je Kajri Irving prvi put ove sezone gledao svoje Netse uživo kod kuće, iako i dalje ne može da igra u Njujorku. U tom gradu je ukinuto pravilo da publika mora da bude vakcinisana da bi ušla u halu, ali to pravilo i dalje važi za igrače, koji rade tamo.

Tanjug/AP Photo/Seth Wenig
 

Irving nije vakcinisan.

Ćudljiva i čudna NBA zvezda ušao je u halu krajem prvog poluvremena. Došao je kroz tribine, a deo publike vikao je "oslobodite Kajrija". On je tako sedeo na tribinama, baš kao i noć ranije, kada je gledao svoj koledž tim Djuk. Posle utakmice je otišao u svlačionicu Netsa ruku pod ruku sa Durentom.

Andre Dramond je dodao 18 poena i 10 skokova za Netse, kojima je ovo bila treća uzastopna pobeda. Brus Braun dodao je 15 poena.

Najefikasniji kod Niksa bio je Džulijus Rendl sa 26 poena, dok je Evan Furnije dodao 25, a Ar-Džej Baret 24. Niksi su turneju završili sa tri pobede i četiri poraza.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike