Srbija očarala Vajta! Novi mezimac Delija otkrio koji će Zvezdin košarkaš sigurno postati trener!

07.03.2022

22:19

0

Autor: 24sedam

Američki krilni centar pričao o osvajanju Kupa, navijačima…

Srbija očarala Vajta! Novi mezimac Delija otkrio koji će Zvezdin košarkaš sigurno postati trener!
KATA6814 - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Došao je Aron Vajt kao veliko pojačanje u Crvenu zvezdu minulog leta, ali je na Malom Kalemegdanu brzo usledio šok. Na pripremnom turniru u Minhenu, tokom utakmice sa Panatinaikosom, američki košarkaš doživeo je težak pad prilikom zakucavanja pri kojem je doživeo prelom ruke koji ga je odvojio od terena nekoliko meseci.

Sve to, ipak, nije pokvarilo utiske sjajnog krilnog centra o Srbiji, koja ga je „kupila na prvu“.

- Sve je dobro. Ima svojih specifičnosti, ali, sve u svemu, mesto gde živimo, klub… Moja porodica je srećna, imam sve što mi je potrebno da bih ja kao igrač bio srećan… Verovatno najunikatnija kultura u kojoj sam bio tokom sedmogodišnje karijere.

Osvajanje Kupa Radivoja Koraća zasad je najupečatljiviji događaj Vajtovog boravka u Zvezdi.

- Bilo je zabavno. Posle utakmice smo se vratili u hotel, imali smo večeru i malu proslavu. To me je iznenadilo, nisam očekivao, mislio sam da ćemo odmah u autobus za Beograd. Ali, svaki put kada se osvoji trofej, planirani raspored se menja. To je osećaj koji ne mogu da opišem, zbog toga igramo. Od momenta kada sam osvojio prvi Kup u Litvaniji, tražio sam taj osećaj u svakom timu u kojem sam igrao. Ništa ne može da se poredi sa osvajanjem trofeja i slavljem sa saigračima.

Vajt je jedan od retkih košarkaša koji je imao priliku da nastupa u „najkošarkaškijim“ evropskim zemljama – Litvaniji (Žalgiris), Grčkoj (Panatinaikos) i Srbiji (Zvezda).

- Svi su pomalo različiti. U Grčkoj je bilo prazno zbog Kovida, ali van terena, na društvenim mrežama, srpski i grčki navijači su slični u svojoj strasti. Posebno zbog rivaliteta koji postoji ovde sa Partizanom, ili tamo sa Olimpijakosom. Od deteta do odrasle osobe, jedino do čega im je stalo je Zvezda – Partizan i Panatinaikos – Olimpijakos. U Litvaniji nisam imao taj osećaj, jer sam imao utisak da cela zemlja voli Žalgiris. Možda grešim, ali imao sam osećaj da su navijači Ritasa navijali za nas u Evroligi. To je najveća razlika za mene.

Priznao je Zvezdin košarkaš da publika ne utiče previše na njega.

- Ove godine sam imao drugačije iskustvo, jer sam dugo bio van parketa. Posebno tokom sviranja himne Evrolige, dok sam sedeo u trenerci pored klupe, gledao sam tribine i mislio: Vau, ovo je ludo. Ali, čim obučeš dres gledaš publiku iz druge perspektive. Lepo je sesti i i videti zahvalnost tih ljudi za ono što radiš i videti da im je važno ono što radiš.

Kao iz topa je Vajt odgovorio na pitanje ko će od njegovih sadašnjih saigrača u budućnosti postati trener. Birao je između Branka Lazića, Marka Simonovića i Stefana Markovića.

- To je lako. Simonović. Pošto imamo limit u rosteru, nekada ostane van tima, kao na primer u Kupu… Sedeo je iza klupe i… Prvo, čuješ ga kada viče, ali možete videti kako predlaže opcije… U dobrim odnosima je sa glavnim trenerom i govori mu opcije koje vidi kao igrač. Verujem da će 100 odsto jednog dana biti trener i to veoma dobar. Sjajno vidi utakmicu, iskusan je, ima dobar odnos sa igračima – kazao je Aron Vajt.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike